Microsoft-partnere klare til dyst

Microsoft-partnere klare til dyst

Etter skylanseringen av Microsoft Office 365 sitter partnerne i spenning og venter på mottakelsen fra kundene.

Nå er det opp til partnerne å tilby kundene en komfortabel overgang til skyen og bistå ved å vurdere behov, tilby de rette tjenestene og ikke bygge ut tjenester i det basale i Office, som for eksempel administrasjon, oppsett, brukerstøtte og tilpassing av Sharepoint-steder.

- Ut av datarommet

Denne uken lanserte Microsoft tjenester i skyen tilpasset både små og store bedrifter. Nå kan de blant annet kan bruke produktene Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online og Microsoft Lync Online uavhengig av plattform.

Crayon som er en av Microsoft mest strategiske partnere i satsningen har tro på at produktet vil bli godt mottatt.

- Det beste er at så mange nå kan komme ut av datarommet, så jeg innser at dette er noe som er kommet for å bli, sier Josef Nalbant, forretningsutvikler i Crayon.

Han mener Microsofts nye tjeneste er interresant fordi den skiller seg ut.

- Garanti om oppetid skiller seg ut fra resten, mener han.

Tar betalt

I motsetning til flere andre skytjenester tar Microsoft seg betalt for tjenestene. Alt fra 29 til 200 kroner i måneden per bruker må bedriftene ut med. Det bekymrer ikke Nalbant.

- Jeg har tro på at det er mulig å spare fra første krone, fordi det vil bli mindre arbeid for HR og kommunikasjon. I tillegg er fleksisbiliteten så stor at det blir en enkel beslutning for kundene, påstår han.

Tilpasses hver enkelt

Tjenestene kan spesifiseres ned på individnivå og integrasjon mot nettskyløsninger fra andre leverandører kommer som et standardtilbud fra Microsoft. Dette krever aktive partnere.

- Det er svært viktig at vi er i stand til å levere totalintegrerte skytjenester til våre kunder, så jeg er veldig glad for at Atea er sertifisert for å selge Office 365 og også at vi kan levere Office 365 integrert med våre egne skyløsninger slik at vi kan være en attraktiv partner for våre kunder, sier administrerende direktør Steinar Sønsteby i en presseuttalelse.

På hugget

Software Innovation på sin side løfter arkivet opp i skyen. Sammen med Windows Azure plattformen gir Office 365 Software Innovation muligheten til å tilby kunder standardløsninger for informasjonshåndtering, saksbehandling og arkivering i nettskyen.

- En viktig del av vår forretningsstrategi er å være først ute med den nyeste Microsoft-teknologien. Vårt produkt 360° er allerede fullintegrert med Office 365, noe som gir våre kunder stor gevinst i form av bedre kunnskapsdeling, bedre informasjonskontroll, og ikke minst større mobilitet med tilgang til dokumenter hvor og når som helst, sier direktør Halvor Walla i Software Innovation Products.

Utradisjonelt

Microsoft er veldig glad for at lanseringen nå er en realitet.

- Vi samarbeider mye med partnere som er vant til å selge mobiltelefoner. De er vant til å selge abonnementer tilpasset kundene og deres bruksmønster. Dette er hovedskillet fra mer tradisjonelle kanaler, sier Jonas Normann, som er sjef for Office 365 i Norge under et pressemøte tirsdag.

Han påpeker at det er opp til hver enkelt bedrift å finne ut hvilke behov de har.

- Vi vil ikke tvinge noen over i skyen, men gi dem mulighet til å ta deler av bedriften ut i nettskyløsningen, avslutter han.

Entusiastisk Ballmer

Administrerende direktør Steve Ballmer i Microsoft er ikke overraskende hakket mer entusuastisk.

- Det er massevis av muligheter der ute til å nå nåværende og nye kunder. Våre partnere leverer Office 365 med sine tjenester til millioner av små og mellomstore bedrifter over hele verden, sa han under pressekonferansen i New York.

- Det er umulig å overdrive hvor viktig de små og mellomstore segmentet er til næringslivet, de er ansvarlige for nesten to tredjedeler av global jobb vekst og sysselsetter 1,5 milliarder mennesker over hele kloden, fortsetter han.

Mobilitet