Microsoft skal redde Nokia

Microsoft skal redde Nokia

Nokia har inngått et samarbeid med Microsoft om å utvikle et nytt system for smarttelefoner.

- Nokia er i et kritisk veiskille, der betydelig endring er nødvendig og uunngåelig i vår reise videre, sier administrerende direktør Stephen Elop i en pressemelding fra Nokia.

Nye applikasjoner

Nokia skal bidra med maskinvaredesign og språkstøtte og Microsoft skal utvikle nye applikasjoner for Nokias nye smarttelefoner.

- I dag akselererer vi endring gjennom en ny bane, med sikte på å gjenvinne vår smarttelefon-lederskap, styrke vår mobile plattform og realisere våre investeringer i fremtiden, sier Elop videre.

Økosystem

De to selskapene har planer om et bredt strategisk partnerskap som skal bygge et nytt mobilt økosystem og smarttelefonene vil i hovedsak bygge på operativsystemet Windows Phone.

- Nokia og Microsoft vil kombinere sine styrker for å levere et økosystem med størrelse og global tilstedeværelse som ingen andre kan matche. Nå er det et løp med tre hester, sier Elop i pressemeldingen fra Nokia.

Ny ledelse

Nokia vil også omstrukturere ledelsen og fokusere på effektivitet, resultater og ansvar, kommer det frem i meldingen. Mobilavdelingen vil bli ledet av Mary McDowell. Hun har arbeidet for Nokia siden 2004 som ansvarlig for utvikling og markedsføring av Nokias utvalg av business-orienterte enheter og løsninger.

Les om:

Mobilitet