Microsoft sutrer om Siri

Microsoft sutrer om Siri

Men video viser at Microsofts Tellme iblant gir svært tvilsomme resultater.

Microsoft sutrer om Apples nye personlige assistent, Siri. - Kun god markedsføring, hevder Micrososft.

Men en testvideo bidrar til å så tvil om Microsofts alternativ til Siri er noe bedre.

Mye oppmerksomhet

Apple har fått mye oppmerksomhet for sin personlige assistent Siri, som er innebygget i iPhone 4S.

Ubegrunnet, skal vi tro Microsofts sjefsstrateg Craig Mundle, som hevder at ståheien rundt Siri kun dreier om god markedsføring fra Apples side. Microsoft har nemlig sitt eget talestyringssystem kalt TellMe, som ble introdusert med Windows Phone 7 i fjor.

- Jeg tror at folk lar seg blende av Apples lansering. Det er god markedsføring. Windows Phone har hatt dette i over et år, sa Mundle nylig i et intervju med Forbes.

Rent teknologisk er det ifølge Mundle ikke mye som skiller Siri fra TellMe. Ifølge Microsoft-sjefsstrategen kan man bare plukke opp en Windows Phone-telefon og få lest inn tekstmeldinger, søke på Bing, og så videre. Han antyder i tillegg at Apple bruker Siri for å skjule at den nye versjonen av iPhone ikke har noen nevneverdige forbedringer.

Ikke helt det samme

Det australske teknologinettstedet TechAu bestemte seg derfor for å sjekke om Mundles påstand holdt vann - om Microsofts Tellme virkelig kan konkurrere med Siri. Resultatet kan du se i videoklippet under:

Ved å bruke TellMe og Siri samtidig, prøver en australsk bruker å opprette et møte, sende en tekstmelding, sjekke klokkeslettet i Perth og spille sanger av en bestemt artist. Siri fullfører med glans, mens TellMe bommer ved hvert eneste forsøk.

Nå er riktignok ikke Microsofts og Apples talestyringssystem skrudd sammen på samme måte. Siri kan gjenkjenne språk og forstå hva du sier, mens TellMe bare gjenkjenner et begrenset antall forhåndsdefinerte kommandoer. Du kan be Windows Phone om å gjøre noe, men du kan faktisk snakke til Siri.

Vi regner likevel med at siste ord i denne saken ikke er sagt.

PS: Se Forbes intervjue Microsofts Craig Mundle under.

Les om:

Mobilitet