Microsoft til julehandel-jakt på Android

Microsoft til julehandel-jakt på Android

Steve Ballmer synes Android-mobiler er for billige og komplekse.

Toppsjef Steve Ballmer i Microsoft la ikke fingrene i mellom når det kom til Windows Phone som et suverent mobil-operativsystem da han talte på Web 2.0 Summit-konferansen i San Francisco.

Mobilsatsingen til giganten skal kunne slå Google Android. Slagene starter med julehandelen, der en serie mobiltelefoner basert på nyeste «Mango»-versjon skal kunne true Android. Og så Apple, da.

Penere enn Apple

Apple skal utfordres med bedre design og utseende fra Windows Phone. Ballmer hevder at rask tilgang til Bing-søk og kontakter og informasjon fra flere sosiale nettverk vil tiltale kundene mer enn endeløse mengder med ikoner og «bla, bla, bla».

Les også: Office 365 klar for Norge

Men det er Google som er erkefienden og storoksen:

- Den største fordelen vi har foran Android er at du ikke trenger være dataforsker for å bruke Windows Phone. Men de billigste telefonene kommer til å kjøre Android fortsatt. Det kommer vi til å møte med å få prisene på våre smarttelefoner ned, sa Ballmer i følge The Register .

Slå Google på hjemmebane

Spekulasjonene om hvor disse telefonene skal komme fra peker mot Nokia, men Ballmer ble tolket til å antyde at det ikke er umulig at selskapet kan komme til å utvikle egne smarttelefoner en gang i framtiden. Det viktigste for Microsoft er uansett å drive fram utvikling av gode enheter.

Ballmer framholdt at Microsoft allerede var i stand til å slå Google i applikasjoner levert fra nettskyen, hvor Google har hatt et fortrinn i noen år. Windows 8 skal neste år bidra til å fundamentere denne nettskyfordelen.

Les også: Samsung først med Android 4.0

Prosessen med å konvertere kunder fra å kjøpe programvare i bokser til programvare fra nettskyen skal være en vinnerlinje, hevder Ballmer i følge enews .

- I 98 prosent av de tilfellene vi konkurrerer med noen andre med vår Office 365 suite, er det Google Apps vi slår. Kundene aksepterer heller enkeltapplikasjoner enn hele plattformer levert fra nettskyen, hevder Ballmer.

Les også: TEST: Windows Phone 7.5 - Microsofts nye mobil-OS er lansert

Les om:

Mobilitet