Microsoft tilbyr 84 tommer

TEGNER: Direktør for skytjenester Petter Merok tegner på Microsofts nye videokonferansesystem Surface Hub 14 på 84 tommer under oppsyn av Lars Erik Norum. Antegninger til arkitekttegninger eller dokumenter skjer helt naturlig. Skjermen reagerer utrolig raskt slik at brukeren får følelsen at å påføre kruseduller eller viktige notater er som å skrive på papir.

Microsoft tilbyr 84 tommer

Microsoft tilbyr avanserte videoskjermer i konkurranse med alle de store. Oppløsningen på den største er 4K. Pekefunksjonaliteten er uovertruffen, prisen er vanskelig å svelge.

Microsoft er mindre og mindre bare et programvareselskap. Teknisk utstyr får stadig større betydning. Det som opprinnelig var tastaturer og mus er spillmaskiner, pc-er og nå avanserte videokonferanseskjermer.

I tillegg leveres datamaskiner tilpasset Azure i kundens lokaler for kunder som vil benytte et hybrid skytilbud. Fire kabinetter produsert av Dell, kan ta seg av alle de oppgavene kundene foreløpig selv vil ha kontroll over samtidig som de benytter tjenester som Office 365 i nettskyen Azure.

Egen video

På videokonferanser har Microsoft hatt et samarbeid i mange år. Polycom har vært foretrukken partner. Microsofts egen retningsgivende konferansemikrofon Roundtable ble overtatt av Polycom.

De seneste årene har Microsoft jobbet sammen med den kanadiske produsenten Smart for å levere videoskjermer med tavlefunksjonalitet. Samarbeidet fortsetter, men nå har Microsoft introdusert Microsoft Surface Hub. To skjermer på 84 og 55 tommer er tilbudet. De kommer på nyåret i 2016.

Prisen på de to skjermene er henholdsvis 20.000 dollar og syv tusen dollar. Sammenlignet med tv-er er prisen fem til åtte ganger høyere. For det får man en innebygget pc, programvare for videokonferanse og en avansert trykkfølsom skjerm med en reaksjonstid som ikke overgås av noen trykkfølsom skjerm.

-- Det er hundre samtidige touchpunkter, forklarer Lars Erik Norum, ansvarlig for samhandling i Microsoft.

Den største har 4K oppløsning. Den minste er standard 1080p.

-- Skjermene er spesiallaget for bedrifter som vil bruke Skype for Business for samhandling, påpeker Lars Erik Norum.

Selv mener Microsoft at de har et bedre konferansetilbud enn Cisco og Polycom. Det er skjerm-pc-ens evne til å fremskaffe dokumenter og for å jobbe som Microsoft mener gir fortrinn.

-- Surface Hub erstatter Whiteboard, understreker Lars Erik Norum.

Med en penn kan det gjøres kommentarer til dokumentene på skjermen. Fortrinnet er skjermens reaksjonsevne. Det er ingen forsinkelse. Den ansatte kan tegne så raskt det er mulig.