- Microsoft vil kjøpe Adobe

- Microsoft vil kjøpe Adobe

Gigantselskapene kan slå seg sammen i mobilkampen mot Apple.

Microsofts Steve Ballmer og Adobes Shantanu Narayen føler begge presset fra Apple, som har voldsom suksess på markedet for mobile enheter med sine Iphone- og Ipad-produkter.

Mens Apple vinner både kunder og utviklere, er Adobe og Microsoft i ferd med å havne bakpå i mobilkampen. Mobile enheter sees i dag på som den mest spennende plattformen for programvareutviklere.

Microsoft har forsøkt, og for det meste feilet på mobilmarkedet, men setter nå sin lit til den snarlige lanseringen av Windows Phone 7. Adobe er under press etter at Apple nektet å tillate Flash-applikasjoner på sine løsninger.

Slå seg sammen

De to konsernsjefene møttes nylig for å diskutere håndteringen av deres felles "fiende" og for å se på muligheten for at de to selskapene kan slå seg sammen i kampen mot Apple, meldte New York Times torsdag.

Microsoft har nektet å kommentere hvorvidt oppkjøpssamtalene medfører riktighet, men representanter fra Adobe innrømmer at Ballmer og Narayen har sittet i møte.

- Adobe og Microsoft deler millioner av kunder verden over, og konsernsjefene for de to selskapene møter hverandre fra tid til annen. Vi vil likevel ikke kommentere offentlig rundt timingen eller samtaleemnene i deres private møter, sier Adobe til Computerworlds nyhetstjeneste.

Microsoft kan kjøpe Adobe

Apples utestenging av Adobe Flash var ifølge New York Times ett av samtaleemnene ved møtet, men det skal også ha blitt diskutert om Microsoft rett og slett bør kjøpe opp hele Adobe.

Microsoft skal ha vurdert denne muligheten også for noen år siden, men den gang falt planene i fisk på grunn av tillitsproblemer. Nå som Microsoft ikke lenger er den programvaregiganten selskapet engang var, kan forholdene ligge bedre til rette.

Et slikt oppkjøp vil kunne gjøre Microsoft adskillig mektigere hos web-utviklere, noe som kan gi en stor fordel i kampen mot Apple.

Adobe-aksjen skjøt i været da nyheten ble kjent en time før børsslutt i går ettermiddag amerikansk tid, og endte opp 11,5 prosent.

Mobilitet