Microsoft vurderer iPhone-klone

Microsoft vurderer iPhone-klone

Selskapet lar seg nok en gang blende av Apples suksessprodukter.

Microsoft kan komme på markedet med en konkurrent til iPhone, basert på selskapets eget operativsystem, Windows Mobile.

Det har Mindy Mount, toppsjef i Microsofts spill- og underholdningsdivisjon, sagt på Citis teknologikonferanse i New York.

Ifølge Mount er det "ikke usannsynlig" at Microsoft i fremtiden vil komme med en mobil enhet som integrerer foto, musikk og pekeskjerm. Men hun ville ikke uttale seg om hvor konkret planen til Microsoft egentlig er.

Ifølge ryktene videreutvikler Microsoft musikkspilleren Zune, som selskapet lanserte etter Apples iPod-suksess, med nye tjenester, som skal komme på markedet før julesesongen. At Zune-konseptet, som ikke er tatt imot veldig bra av publikum, integreres med Windows Mobile-tjenester, er godt mulig.

Microsoft samarbeider allerede med maskinvareprodusenter om utvikling av en pekeskjerm som ligner Apples iPhone, som HTC Touch fra High Tech Computer Corp. Men de smarte telefonene som HTC har i produksjon, og selger i Storbritannia og Asia, mangler en god del multimedia-funksjoner som iPhone har.

Mount ville ikke kommentere spørsmål om rykter at Microsoft vurderer oppkjøp av det kanadiske selskapet RIM, som har hatt stor suksess med Blackberry-konseptet.

Microsoft er ikke den første som ønsker å etterligne Apple, les også Her er iPhone-klonen

Les om:

Mobilitet