Mobil-chat større en SMS

Mobil-chat større en SMS

Nå sendes det flere meldinger i Whatsapp og Imessage, enn som SMS.

Gratis meldingstjenester som Whatsapp og Imessage har for første gang overgått SMS. Det viser en undersøkelse fra Informa.

Ifølge analyseselskapet ble det i fjor ble det sendt i gjennomsnitt 17,6 milliarder SMS per dag, mens det ble sendt 19 milliarder direktemeldinger via applikasjoner. Det skriver Computer Sweden.

Neste år spår Informa at det vil sendes 50 milliarder meldinger per dag via apper, og ”kun” 21 milliarder SMS.

Nokia har til og med lansert en billigtelefon, Asha 210, med en innebygd knapp for Whatsapp. Selv om gratistjenestene er populære hos brukerne, mener Informa at trenden kommer til å medføre reduserte inntekter for operatørene.

Trøbbel for operatørene

Ifølge Pamela Clark-Dickson, talsperson for Informa, merker stadig flere operatører at SMS-inntektene faller drastisk.

- Men det finnes fortsatt liv i SMS. App-brukerne bruker smarttelefoner, forbrukere med funksjonstelefoner fortsatt bruker tekstmeldinger, sier hun til IDG News.

Analyseselskapet Ovum hevder at mer enn 23 milliarder dollar i inntekter forsvant fra operatørene i fjor på grunn av den økende konkurransen fra mobil-chat.

- SMS står fortsatt sterkt i Norge

Ifølge Øyvind Vederhus, kommunikasjonsdirekør i Teliasonera Norge (Som eier Netcom), står SMS fortsatt sterkest. SMS har ingen synkende tendens hos selskapet.

- I 2012 sendte kundene våre 175 millioner SMS i måneden. I 2013 sendte de også 175 millioner SMS i måneden - men vi har hatt en prisnedgang på basistjenester som følge av at det er mobildata som har størst vekst. Det er nok dette som på sikt vil utfordre basistjenestene, sier Vederhus.

Les om:

Mobilitet