Mobil-flopp fra Microsoft

Mobil-flopp fra Microsoft

Microsoft dropper mobiltelefonen som er tilpasset sosiale medier.

Dette skjer bare to måneder etter lanseringen.

For litt over to månder siden gav Microsoft ut en ny mobiltelefon målrettet mot unge brukere. På grunn av lav interesse og kraftig kritikk mot mobiltelefonen, har Microsoft nå valgt å forlate hele prosjektet.

LES OGSÅ:

Mobil revolusjon i 2010

Kin er blitt markedsført som en mobiltelefon tilpasset sosiale medier, med mulighet for å koble opp brukere i sosiale netteverk som Twitter og Facebook. Microsoft har tilbudt to modeller i Kin-serien: Kin One og Kin Two.

50 prosent priskutt

Microsoft har nå kunngjort at selskapet har valgt å ikke starte salget av mobilen i Europa til høsten, som tidligere planlagt. Dessuten ble det tidligere denne uken kunngjort et priskutt på begge modellene i USA på nesten 50 prosent, et tegn på at det er blitt solgt færre av dem enn forventet.

LES OGSÅ:

Sosiale nettverk tar av på mobil

- Vi har bestemt oss for å ikke lansere Kin i Europa og isteden fokusere på Windows Phone 7. Vi har flyttet våre arbeidere som jobber med Kin til Windows Phone 7-gruppen. Vi kommer til å fortsette å selge Kin, men all utvikling av telefonen er lagt ned, sier Microsoft i en uttalelse.

Microsofts Kin har fått mye kritikk både i medier og blant brukere I USA. Selv om begge modellene av Kin er tilpasset for bruk av sosiale medier, mangler telefonen mange vesentlige faktorer, som for eksempel en kalender.

- Jeg er mer overrasket over at Microsoft valgte å lansere Kin i det hele tatt, enn over at de nå velger å forlate prosjektet, sier Matt Rosoff hos analyseselskapet Directions.

Utskifting

Nylig annonserte Microsoft at selskapets leder for underholdning og mobile enheter, Robbie Bach, kommer til å slutte i Microsoft senere i år. Robbie Bach har jobbet for Microsoft i 22 år og har vært ansvarlig for både Xbox og Windows Mobile.

LES OGSÅ:

Tre nye fra Nokia

-Jeg tror dette er et resultat av at Steve Ballmer nå har tatt kontroll over Robbie Bachs avdeling. Når Steve Ballmer overtatt prosjekter tidligere, er de ofte blitt lagt ned, sier Matt Rosoff fra Directions.

Mobiltelefonen Kin leveres med programvare fra Danger, et selskap som tidligere er blitt kjøpt opp av Microsoft. Kin var ment som en forbrukertelefon, mens Windows 7-telefonen er mer rettet mot brukere I bedrifter.

Les om:

Mobilitet