Mobilen mest populær for surfing

Mobilen mest populær for surfing

Nå bruker ungdom mobil oftere enn datamaskin når de skal på nett.

En ny undersøkelse fra Opera viser at ungdom i alderen 18 til 27 år bruker mobilen oftere enn datamaskin når de surfer på nettet.

I Indonesia, Nigeria og Sør-Afrika tyr så mange som 90 prosent i denne aldersgruppen heller til mobilen enn til dataen når de skal på nett.

Interessant nok er det nemlig i landene med minst utbredelse av smarttelefoner at datamaskiner taper terreng i forhold til mobilen. I land som Tyskland, Polen og USA, hvor smarttelefoner er relativt vanlige, er andelen unge nettsurfere som bruker data adskillig høyere. Dette bryter med ideen om at bruken av smarttelefoner driver frem nettsurfing via mobil på verdensbasis.

Sender bilder og ber på date

Blant andre resultater i undersøkelsen finner man at aldersgruppen er skeptisk til aviser i papirformat. Særlig gjelder dette i USA og Kina, hvor henholdsvis 53 og 57 prosent i denne gruppen svarer de sjelden eller aldri leser fysiske aviser.

Ellers har over 90 prosent av respondentene i USA har brukt mobilen til å dele bilder, men amerikanerne er mer skeptiske til å be folk på date over tekstmelding enn ungdom i andre land. Blant respondentene i Kina, Tyskland og Vietnam svarte over 80 prosent at de har invitert andre på date via SMS, mens andelen i USA lå på kun 44 prosent.

Populær nettleser

Undersøkelsen er foretatt blant 300.000 brukere av mobilnettleseren Opera Mini verden over, og har tatt for seg brukernes mobil- og nettvaner. Aldersgruppen 18 - 27 er det største alderssegmentet blant brukere av Opera Mini, som har mer enn 76,3 millioner brukere på verdensbasis.

Opera har opplevd enorm vekst siden lanseringen av den mobile nettleseren i 2006, og i løpet av det siste året har bruken av Opera Mini økt med over 92 prosent. Opera Mini er også en av de mest populære nettleserne for mindre avanserte mobiler.

Du kan lese mer om Operas undersøkelse her.

Mobilitet