- Mobilen utsmarter deg

- Mobilen utsmarter deg

Gartner-analyiker tror mobilen blir en skikkelig personlig digital assistent.

Gartners Carolina Milanesi tror fremtidens smarttelefoner kommer til å være så smarte at de vet hva du vil vite før du vet du vil vite det.

- Smarte telefoner blir bare smartere, og kommer til å være smartere enn deg i 2017. Om det er mye trafikk og du har avtalt et møte med din sjef, kommer telefonen til å vekke deg tidligere eller sende en beklagelse for at du ikke rakk møtet, sier hun til Computerw Sweden.

Telefonen kommer til å sette sammen informasjon fra kalender, posisjoneringsdata og andre data den har tilgang til. Milanesi tror en drivende faktor til utviklingen er de stadig mer avanserte appene som finnes på våre telefoner. De blir stadig bedre på å finne intuitive måter å hjelpe osss på i hverdagen.

- Appene kommer over tid til å samle seg informasjon og bli bedre til å forutse hva brukeren bør og vil gjøre, når datasamlingen og responsen skjer i sanntid.

Muligheten for å spre informasjon i nettskyen, som mobilen kan hente ned og sette i kontekst, er en viktig driver.

- Telefonene blr våre personlige, digitale medhjelpere, men bare om vi er villige til å gi dem informasjonen de trenger, sier Gartner-direktøren.

Mobilitet