Mobiler med Wii-funksjonalitet

Mobiler med Wii-funksjonalitet

Japanske Docomo lanserer i disse dager en ny serie mobiltelefoner med bevegelsessensorer og avanserte spill.

Mobiltelefonene er utviklet av Mitsubishi Electric, og noen av utviklerne der har tydeligvis spilt mye Nintendo Wii. De har nemlig tatt ideen fra Wii og stappet den inn i en serie små mobiltelefoner. Det kan også se ut som om utviklerne har gløttet til Sonys Eyetoy.

LES OGSÅ: Parfyrmert mobil

Et av spillene som ble vist frem ved lanseringen i Japan var et enkelt boksespill, hvor du går i kamp mot en motstander på den lille mobilskjermen. Ved å bokse i løse lufta vil kameraet registrere bevegelsene dine og oversette dem til knyttneveslag.

I et annet spill styrer du en kule rundt i en labyrint ved å vippe telefonen i forskjellige retninger, litt som de klassiske labyrintspillene fra Brio.

- Vanligvis ser du ungdommer på toget, stirrende ned på mobilskjermen mens de spiller. Dette kommer nå til å forandre seg drastisk, sa Takeshi Natsuno, sjef for multimedieavdelingen hos Docomo, under en pressekonferanse i Tokyo.

Enn så lenge er ikke telefonene like sensitive eller spillbare som Wii, men med teknologiske forbedringer vil nok dette ta seg opp. I første omgang kommer Docomo med fem bevegelsesfølsomme spillmobiler.

- Docomo går på offensiven. Vi vil tilby produkter og tjenester de andre ikke kan kopiere, fortsatte Natsuno.

De nye telefonene er alle tilrettelagt for bruk i WCDMA 3G-nettverk, og kommer i salg i Japan i løpet av mai og juni. Dessverre er telefonene kun beregnet for det japanske markedet. Kanskje er det på tide å ta en tur til Tokyo?

LES OGSÅ: Kule dingser fra Tokyo

Mobilitet