Mobilmarkedet vokser igjen

Mobilmarkedet vokser igjen

Nokia tror på 10 prosent økning i mobiltelefonsalget neste år.

Det er den seneste spådommen i en rekke med lovnader at bedre tider er nær for mobiltelefonmarkedet, melder IT24.se. Nylig kom analysefirmaet Analytics med en rapport om at det globale mobilsalget nok en gang peker oppover i fjerde kvartal i år. Det er første gang siden den negative veksten startet i det fjerde kvartalet av 2008

Hvis mobilgigantens prognoser, som ble presenterte under kapitalmarkedsdagen, slår inn, vil det globale salget av mobiltelefoner øke med ti prosent til neste år. Strategy Analytics tror på en salgsøkning på tre prosent i det fjerde kvartalet i år. Det tilsvarer 300 millioner flere solgte enheter enn i fjor.

LES OGSÅ:

Lover gode inntekter fra Ovi-Store

Det vokser i Sverige

I nabolandet vårt peker det ifølge IT24.se oppover. I går kom IT Research med en rapport over det svenske markedet som viser en knapp, men positiv tilvekst på mobiltelefoner i år.

- Under finanskrisen er det mange foretak og privatpersoner som beholder sine mobiltelefoner et par kvartal ekstra. Men til slutt må man kjøpe en ny, og det er nok det vi har sett, sier David Larsson, markedsanalytiker på IT Research.

- Dessuten er produktsituasjonen veldig bra ut nå, rett før jul. Det kommer mange nye modeller og i stort sett alle leverandører har sluppet sin Iphone-utfordrer, forteller han.

LES OGSÅ:

Nokia kommer med mini-pc

Vil tjene mer per telefon

Bransjeorganisasjonen Mobiltelebransjen i Sverige kom tidligere i høst med en rapport om at salget i 2009 kommer til å overstige tidligere prognoser. En annen forutsetning for at dette blir et bra år, er økningen i tilbudet av mobile tjenester. Det kan være snakk om musikktjenester, GPS-tjenester eller sosiale nettverksteder, som Facebook.

Ifølge diskusjonen på kapitalmarkedsdagen er Nokias store utfordring nå å stabilisere snittprisen på de solgte mobiltelefonene. Selskapet venter seg samme markedsandel i 2010 som i år. Heller enn å øke den andelen, ønsker selskapet å tjene mer penger på hver telefon. I sist kvartal sank snittprisen på Nokiatelefoner til 62 euro, sammenlignet med 72 euro for et år siden, ifølge Nokias rapport for det tredje kvartalet.

Les om:

Mobilitet