Mobilmesse med ny rekord

Mobilmesse med ny rekord

Mer enn 85.000 besøkende deltok på årets Mobile World Congress – verdens største mobilmesse – i Barcelona.

Besøkstallet for årets mobilmesse i Barcelona er nå klart. Det ble ny besøksrekord med over 85.000 besøkende fra 201 land, fremgår det av en melding fra arrangøren, GSMA Mobile World Congress.

GSM Association er en interesseorganisasjon for rundt 800 mobiloperatører i over 220 land. Styreformann for organisasjonen er Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas.

Årets mobilmesse i Barcelona gikk av stabelen 24.-27. februar. Størsteparten av messen fant sted på messeområdet Fira Gran Via, dit messen ble flyttet i fjor. En del arrangementer var også lagt til Fira Montjuïc nærmere sentrum, der messen holdt til i årene 2006-2012.

NFC for alle – også iPhone-brukere

Over 1800 utstillere var med på årets messe. Blant teknologiene som samlet mange utstillere, var NFC (Near Field Communication), som høstet mye oppmerksomhet på messen.

Selv iPhone-brukere, som foreløpig holdes utenfor NFC-verdenen av Apple, kunne delta i NFC-opplevelsen ved å ta imot gratis iPhone-deksler med NFC-funksjon fra det amerikanske firmaet Incipio. Produktnavnet var Cashwrap Mobile Wallet Case for iPhone 5/5s & iPhone 4/4S. Med dette dekselet kunne man blant annet betale for mat og drikke på de mange spisestedene på messen.

Skritteller

Blant andre kuriosa-aktiviteter på messen nevner vi The Fitbit Challenge, der messedeltakerne kunne la seg utstyre med skritteller og delta i konkurranse om hvem som gikk lengst i løpet av messedagene. Det meldes om imponerende høye tall - og mange såre føtter. Men konkurransen genererte også påstander om juks - man kan sitte i en lenestol og slenge med armen, og få bevegelsen registrert som fotsteg. Dessuten var det mange som klaget over at de rabatterte Fitbit-pakkene på mobilmessen ikke inneholdt det de skulle, supplert med påstander om at leverandøren sensurerte klager på sosiale medier. Ikke bare fryd og gammen i Barcelona, alså.

Neste års mobilmesse i Barcelona finner sted fra 2. til 5. mars.

Les om:

Mobilitet