Mobiltoppen (april 2011)

Mobiltoppen (april 2011)

PC World Norge tester fortløpende de mest aktuelle smarttelefonene. Disse telefonene er best akkurat nå.

Sterkt fra Sony Ericsson

Skal du kjøpe smarttelefon, er det fortsatt iPhone 4 som etter vår mening er det beste valget. Hvis vi utelukkende ser på maskinvaren er det andre telefoner som er fullt på høyde med iPhone 4, men tar vi også utvalget av gode apper med i vurderingen, ligger iPhone fortsatt ganske langt foran Android-konkurrentene. Samtidig har iPhone 4 solid byggekvalitet, suveren brukervennlighet, god ytelse og et ganske bra kamera, noe som gjør at den totalt sett fremstår som det beste valget.

Det er imidlertid ikke til å komme bort fra at Android er en mer åpen og fleksibel plattform som foretrekkes av mange avanserte brukere fremfor Apples produkter. Og de beste Android-telefonene puster nå iPhone 4 i nakken, mye takket være veldig god ytelse og avansert maskinvare. Ett eksempel er LG P990 Optimus 2X, som er en imponerende rask telefon – takket være en Nvidia Tegra 2-brikke med to ARM Cortex A9-prosessorkjerner og en kraftig Nvidia-grafikkprosessor. Snart kommer det smarttelefoner med tokjerneprosessor fra andre aktører, blant annet fra Samsung og HTC (mer informasjon nedenfor), og det lille vi har sett av disse gjør at vi har grunn til å tro at iPhone 4 snart må overlate førsteplassen til en Android-telefon. Et stadig bedre utvalg av gode apper i Android Market gjør også at avstanden mellom Apple og konkurrentene ikke lenger er like stor som den var.Klikk på bildet for å se hele topplisten.

Her er de to nykommerne på listen denne måneden:

Sony Ericsson Xperia Arc

Dette er den første modellen i en helt ny generasjon Xperia-telefoner som kommer fra Sony Ericsson utover i 2011. Den har en fantastisk skjerm på hele 4,2 tommer, og telefonen er tynnere enn andre telefoner vi har sett i denne størrelsen. Telefonen har ingen tokjerneprosessor, men virker likevel veldig rask. Sony Ericsson har gjort mange smarte tilpasninger oppå Android 2.3-grensesnittet, og telefonen har en av de beste e-postløsningene vi har sett. Kameraet i telefonen benytter den samme Sony Exmor R-sensoren som brukes i enkelte av de nyeste kompaktkameraene fra Sony, og det gjør at telefonen tar gode bilder. Den kan også filme i 720p, og du kan vise film og stillbilder på en tv via HDMI-utgangen. Alt i alt er dette en imponerende Android-telefon med en virkelig lekker design. Les hele testen her .

HTC Incredible S

Synes du HTC Desire HD blir for stor, bør du ta en kikk på HTC Incredible S. Denne telefonen har en 4-tommers skjerm, noe som gjør at den får en litt mer praktisk størrelse og vekt enn Desire HD (som har en 4,3-tommer). Den kan ikke skilte med noen revolusjonerende nyheter, men er likevel en veldig godt utstyrt telefon. Siden den ikke har tokjerneprosessor, kan den ikke konkurrere med LG Optimus 2X på ytelse, men vi mener HTC med sitt Sense-grensesnitt er best av alle Android-telefoner på brukervennlighet. Vi opplevde også batterilevetiden som noe bedre enn på Desire HD. Les hele testen av HTC Incredible S her.Klikk på bildet for å se hele topplisten.

Disse kommer

Blant de mest interessante telefonene vi får inn i disse dager, er HTC Sensation. Dette er den første telefonen fra HTC med tokjerneprosessor. Telefonen har en 4,3-tommers skjerm med oppløsning på hele 960 x 640 punkter, og er dermed såvidt vi vet den første mobiltelefonen som konkurrerer med iPhone 4 på skjermoppløsning. Samtidig med at telefonen kommer til Norge i juni, lanseres også HTCs filmtjeneste HTC Watch. Da kan du leie de nyeste filmene på HTC Sensation og vise dem i full 1080p HD-oppløsning på en tv via HDMI.

Vi venter også inn etterfølgeren til Samsung Galaxy; Galaxy S II. Det er en av de tynneste mobiltelefonene på markedet, og den 4,3 tommer store «Super AMOLED Plus»-skjermen skal være blant de beste på markedet, samtidig som den bruker mindre strøm enn vanlige Super AMOLED-skjermer.

HTC Desire S tar over for den gamle HTC Desire-modellen som ligger på Mobiltoppen nå. Den har samme skjermstørrelse (3,7 tommer), men har fått en nyere Snapdragon-prosessor som skal gjøre den litt raskere. Telefonen har også fått Android 2.3 og en oppgradert utgave av HTC Sense-brukergrensesnittet.

Les om:

Mobilitet