Mobiltoppen (juli 2011)

Mobiltoppen (juli 2011)

PC World Norge tester fortløpende de mest aktuelle smarttelefonene. Disse telefonene er best akkurat nå.

Mens vi venter på iPhone 5...

Samsung Galaxy S II beholder førsteplassen på mobiltoppen, tett etterfulgt av HTC Sensation og Apple iPhone 4. Vi må helt ned på 9. plass for å finne den første og eneste nykommeren blant touchtelefonene uten tastatur, en LG Optimus Black. Er du ute etter en mobiltelefon med svært lyssterk skjerm, er dette et veldig godt valg. Optimus Black har markedets mest lyssterke skjerm, men de øvrige spesifikasjonene er mer midt på treet. Dermed når den ikke helt til topps – men som et prisgunstig alternativ gjør den det svært bra i vår test.

Den andre nykommeren er tastaturmobilen Nokia E6. Du kan lese hele omtalen av denne litt lenger ned.

Selv om det har vært uvanlig stille på mobilfronten i sommer, går vi en spennende høst i møte. Den det kanskje er størst forventninger til, er en ny iPhone fra Apple. Lanseringsdato er ikke kjent. Vi venter også inn en rekke spennende nyheter fra andre produsenter. Vi får blant annet inn Nokias nye Meego-telefon, Nokia N9 – og senere i år ventes også de første Windows Phone-telefonene fra Nokia. Samsung kommer med en økonomiversjon av toppmodellen Galaxy S II, kalt Samsung Galaxy R. Andre telefoner vi venter inn til test snart, er ZTE Skate, som skal være den rimeligste Android-telefonen med 4,3-tommers skjerm, samt HTCs 3D-mobil Evo 3D. Vi har også fått inn Huawei U9000 og Sony Ericsson Xperia Neo, og legger ut tester av disse på pcworld.no om ikke lenge.

Nokia E6

Nokia E6 er etterfølgeren til Nokia E71 og E72, og erstatter derfor E72 som lå inne på vår toppliste. Utseendemessig er det ikke så mye som skiller E6 fra forgjengerne, dette er en klassisk tastaturtelefon av «Blackberry-typen». Skjermen er imidlertid litt større (2,46 mot tidligere 2,36 tommer), og har fått en oppløsning på 640x480 punkter. Med en såpass liten skjerm blir pikseltettheten omtrent som for Retina-skjermen til iPhone 4. Skjermen er veldig lyssterk og fungerer godt selv i sollys. Det er snakk om en berøringsfølsom (kapasitiv) skjerm av TFT-typen.

Dette er den første mobilen som kommer med den nyeste såkalte «Anna»-oppdateringen av Symbian. Blant nyhetene er nye ikoner, enklere og bedre inntasting av tekst, og en forbedret versjon av Ovi-kartløsningen – som nå blant annet har fått informasjon om kollektivtransport. Den har også gratis navigasjon for hele verden. Når det gjelder brukergrensesnitt og betjening, er det ikke så veldig stor forskjell fra tidligere Symbian-mobiler, og grensesnittet virker nok fortsatt litt gammeldags og tungvint.

Byggekvaliteten til Nokia E6 er veldig god, og telefonen ligger godt i hånden. Bakdekselet er i metall, og dette sammen med gode, presise taster, en god skjerm og en ellers gjennomtenkt design gjør dette at vi sitter igjen med et solid inntrykk. Til tross for at tastene er små, går det overraskende bra å skrive lange meldinger. En avrundet form på tastene gjør at du treffer lett.

Suveren batterilevetid

Batterilevetiden er imponerende god. Bruker du telefonen bare litt hver dag, vil batteriet vare i mange dager mellom hver lading. Standbytiden er faktisk oppgitt til mellom 681 og 744 timer, noe som er rundt én måned!

Selv om prosessoren bare er på 680 MHz, virker telefonen ganske kjapp i daglig bruk. Telefonen kommer med alt du trenger av forretningsapplikasjoner, og den har en veldig god e-postleser som støtter både Exchange, POP, IMAP, GMAIL, Hotmail og Lotus Notes. Du kan ha mange samtidige e-postkontoer, men dessverre kun én Exchange-konto. En dedikert e-postknapp gir rask tilgang til e-posten. Også kalenderen og kontaktregisteret er veldig bra.

Gode alternativer til denne telefonen, er Nokia E7 og HTC Desire Z. Begge disse benytter tastatur av typen som skyves frem fra siden av telefonen. Fordelen er at tastaturet er enda bedre å skrive på, mens ulempen er at telefonen blir litt større og tyngre. Foretrekker du en liten og lett mobil med qwerty-tastatur foran, og vil ha suveren batterilevetid, da er Nokia E6 det beste du får kjøpt akkurat nå. Vil du ha en større skjerm, et enda bedre tastatur og et bedre operativsystem med bedre tilgang på gode apper, anbefaler vi at du tar en kikk på HTC Desire Z.Klikk på bildet for å se hele topplisten.Klikk på bildet for å se hele topplisten.

Les om:

Mobilitet