Mobiltoppen (mai/juni 2011)

Mobiltoppen (mai/juni 2011)

PC World Norge tester fortløpende de mest aktuelle smarttelefonene. Disse telefonene er best akkurat nå.

iPhone ned fra toppen

iPhone 4 har ligget på førsteplass på Mobiltoppen siden telefonen kom på markedet i fjor sommer, men har i den senere tid møtt stadig tøffere konkurranse fra konkurrentenes Android-telefoner.

Vi har testet HTC og Samsungs nye toppmodeller med tokjerneprosessorer, og konkluderer med at dette uten tvil er de to beste telefonene på markedet akkurat nå. Etter vår mening må nå Apples iPhone 4 for første gang se seg forbigått av konkurrentene. Utvalget av virkelig gode apper er riktignok fortsatt bedre på iPhone, men forskjellen er ikke så stor som den var. Og topp spesifikasjoner, høy ytelse, en god brukeropplevelse og ikke minst bedre muligheter til å tilpasse telefonen etter eget ønske, gjør disse Android-telefonene til et fornuftig valg.

Det er imidlertid veldig jevnt løp blant mobiltelefonene i toppen, og noen vil antagelig foretrekke det enkle og minimalistiske brukergrensesnittet til iPhone fremfor fleksibiliteten til Android. Eller velge iPhone på grunn av at man ønsker tilgang til noen av appene som kun finnes på denne plattformen.

HTC Sensation

HTCs nye toppmodell er den første mobiltelefonen med en skjerm som konkurrerer med iPhone på oppløsning. Den 4,3 tommer store S-LCD-skjermen har en oppløsning på 960 x 540 punkter, noe som gjør at tekst fremstår som sylskarp. Mobilen har en 1,2 GHz tokjerneprosessor, og er svært rask – men likevel en del tregere i våre tester enn Samsung Galaxy S II. Kabinettet er i helstøpt aluminium, og sammen med en ripesikker skjerm som går helt ut i kantene bidrar dette til at telefonen virker svært robust.

HTC har gjort enkelte forbedringer i sitt utmerkede Sense-brukergrensesnitt, blant annet er det en ny låseskjerm som gjør at du lynraskt kan starte kameraß, e-postleser, eller ringe direkte fra låseskjermen uten at du behøver å lete i menyene. En annen nyhet er HTC Watch, som gir deg filmleie i HD-kvalitet.

Samsung Galaxy S II

Etterfølgeren til Galaxy S er både tynnere (8,49 mm) og lettere (116 gram) enn forgjengeren, og den er betydelig raskere. I vår ytelsestest var den også en del raskere enn HTC Sensation. Skjermen er en Samsung-produsert Super-AMOLED-skjerm med imponerende bildekvalitet og sterke og klare farger. Den ser like bra ut fra alle vinkler, og fungerer ganske godt også i sollys.

Galaxy S II har imponerende spesifikasjoner, og blant annet et 8 megapiksel kamera som tar veldig gode bilder – både utendørs og innendørs. Samsungs TouchWiz-brukergrensesnitt er veldig bra, og dette er en telefon som egner seg utmerket både til jobb og underholdning. Også nettleseren fortjener skryt – den håndterer selv de tyngste nettsidene med mye Flash-annonser og video uten antydning til rykk og napp.

Den perfekte mobiltelefonen finnes ikke, men vi mener Samsung Galaxy S II kommer ganske nær.

HTC Desire S

Dette er etterfølgeren til suksessmobilen HTC Desire, og ligger prismessig midt på treet. I forhold til prisen får du en avansert og rask mobiltelefon med gode spesifikasjoner, solid oppbygning i aluminium og pen design. Telefonen benytter det samme utmerkede HTC Sense-brukergrensesnittet som HTC Sensation (med noen mindre forskjeller). Integrasjon av blant annet Facebook og Twitter i kontaktregisteret teller positivt. Den 3,7-tommer store S-LCD-skjermen har veldig god bildekvalitet, god lysstyrke og fine farger. Telefonens kamera tar helt greie bilder, men er du ute etter en mobil i samme prisklasse som tar enda bedre bilder, vil vi anbefale at du tar en kikk på Sony Ericsson Arc. Men alt i alt er HTC Desire S en av de beste mobiltelefonene i sin klasse.Klikk på bildet for å se hele topplisten.Klikk på bildet for å se hele topplisten.

Les om:

Mobilitet