Motorola Xoom lanseres uten Flash

Motorola Xoom lanseres uten Flash

Men Adobe lover støtte for Android 3.0 snart.

Det er store forventinger til Motorolas nye nettbrett kalt Xoom, som slippes for salg i USA torsdag 24. februar. Nettbrettet er et av de første som kjører Android 3.0, kalt Honeycomb.

Men i motsetning til hva Motorola opprinnelig lovet, vil ikke Xoom komme med støtte for Flash. I hvert fall ikke til å begynne med. Dette skyldes at den nyeste versjonen av Flash ikke har støtte for Android 3.0.

Adobe skriver imidlertid i et blogginnlegg at en oppdatering er på gang og at den kommer i løpet av et par uker.

- Vi kommer til å tilby Flash 10.2 forhåndsinstallert på en del nettbrett, og som en oppdatering på andre nettbrett som kjører Android 3.0. En oppdatering for Motorola Xoom er ventet i løpet av et par uker, skriver Matt Rozen i Adobe.

Utfordrer iPad

Motorola Xoom går for å være en av de virkelig store utfordrerne til Apple iPad. Nettbrettet vil koste 800 dollar i USA for modellen med 3G. Det er ikke kjent om nettbrettet kommer til Norge og hva prisen blir her.

Støtte for Flash anses av mange for å være en stor fordel som Android-enheter har over Apple-produkter, hvor Flash ikke fungerer.

Apple-sjef Steve Jobs har flere begrunnelser til hvorfor selskapet ikke tillater Flash på iOS-enheter, blant annet fordi det gir dårligere batterilevetid og at sikkerheten er tvilsom. Han har også kritisert Adobe for å ikke holde løftene og tidsfristene sine hva gjelder Flash på mobile plattformer.

Adobe regner med at Flash vil være installert på over 132 millioner enheter innen utgangen av året. Ifølge selskapet slippes det femti nye tavler som kommer med støtte for en komplett web-opplevelse (inkludert Flash-støtte) i løpet av 2011.