Mye norsk på mobilkongressen

Mye norsk på mobilkongressen

Mobile World Congress trekker utstillere fra alle verdenshjørner – også Norge.

Teleplan skraper ikke med føttene, men hevder at Astrix, deres løsning for radioplanlegging, er så god at den kan kalles «neste generasjon». Ikke verst for et firma som feirer femti år i år.

1000 ender

Rubberduck lager kringkastingsløsninger for mobile enheter, om det går an å beskrive spennende løsninger på den måten. De har fått oppmerksomhet for sin måte å bringe tv og video ut til mobiltelefoner og har sitt opphav i NRK, egentlig. At de også har Telenor og Netcom på kundelisten trekker heller ikke ned. Mange har besøkt standen, ikke minst på grunn av alle gummiendene.

– I fjor hadde vi med 300 ender, og de forsvant før vi fikk summet oss. Så i år har vi med godt over 1000, men det spørs om det holder helt ut, sier Karin Du Rietz, som er content manager i Rubberduck.

Legoklosser

Firmaet heter mBricks, og de lager nettopp byggeklosser. Altså byggeklosser i et rammeverk for utvikling av applikasjoner på mobiltelefoner og andre apparater. De er her på femte året, eller der omkring, og synes messe er slitsomt, men hyggelig. Løsningene deres finnes for de fleste håndsett, noe som blir lagt merke til av publikum.

Teleplan, Mobiletech, Kvaleberg og SmartPhones er også til stede på MWC. Les videre på neste side.

Les om:

Mobilitet