Nå funker norske App Store på iPad

Nå funker norske App Store på iPad

iPad begynner å bli klar for europeisk lansering.

Frem til nå har det ikke vært mulig å bruke App Store-applikasjonen på iPad når man har vært logget inn med norsk iTunes-konto. Ikke så rart, ettersom Apples tavle-pc bare er lansert i USA.

Løsningen for å laste ned iPad-programmer fra Norge har da enten vært å bruke en amerikansk iTunes-konto eller laste ned programmene via iTunes på Mac-en - eller via iTunes på en Windows-pc.

Dårligere utvalg

Nå ser det imidlertid ut som om Apple har åpnet App Store på iPad for europeiske brukere. Det kjente nettstedet Engadget melder det samme. I tillegg er det kommet bekreftelser på App Store-tilgang i Australia, så da ser det ut til at den internasjonale lanseringen er i god rute til 28. mai.

Utvalget er ganske annerledes hos norske App Store på iPad sammenlignet med den amerikanske utgaven, men det er i det minste mulig å laste ned programmer uten å måtte ta omveier.

Blant annet mangler hele Apples iWork-pakke og e-bokprogrammet iBooks. Språket er for øvrig fortsatt engelsk. Men heller det er kanskje ikke så rart når den norske lanseringen synes å være en stund til ennå.

Prisene, derimot, er norske.

Mobilitet