Nå kan alle lage Android-apps

Nå kan alle lage Android-apps

Google-program gjør at programinnovatører ikke trenger programmere.

Mandag avduket Google et programvareverktøy som gjør at nesten hvem som helst kan lage apps for telefoner som bruker Android-operativsystemet.

Beta-versjonen av App Inventor for Android ble lagt ut mandag med en video som viser folk hvor enkelt det er å lage «apps», inkludert en god del programideer som folk kan lage.

Les også:

Møt Google Apps far

- For å bruke App Inventor trenger du ikke være utvikler. App Inventor krever ingen programmeringskunnskap, kan man lese på nettsiden.

Lokalisering og Twitter

Programkoden skrives nemlig av App Inventor-programvaren, mens brukerne på sin side velger hva de vil ha i sin applikasjon.

Blant forslagene over applikasjoner en kan lage, er det programmer som utnytter gps-funksjonaliteten til lokalisering, programmer som lager tekstmeldinger og programmer som linker opp til tjenester som Twitter.

Kan gi fortrinn

Computerworlds nyhetstjeneste tror konseptet kan gi Android et fortrinn foran Iphone, ettersom folk kan lage akkurat det programmet de savner. Det er ikke like lett på Iphone, der må man både kunne programmere og senere innhente Apples godkjenning før applikasjonen kan komme til nytte for andre.

Fortrinnet med Apples system er at det kan luke ut ondsinnede programmer. Det er uklart hvilke planer Google har for å forhindre ondsinnede applikasjoner fra å skapes i App Inventor.

App Inventor ble annonsert for nesten et år siden. Det ble da sagt at prosjektet er i samarbeid med en drøss universiteter og høgskoler.

Mobilitet