Nå kan du betale med Iphone

Nå kan du betale med Iphone

Visa med ny app og dings som lar deg betale med Iphone på kortterminaler.

Visa samarbeider med Wireless Dynamics om utviklingen av den nye mobile betalingsløsningen, som vil gjøre kontaktløse betalinger tilgjengelige for over hele Europa. I første omgang er det brukere i Italia, Polen, Tyrkia og Storbritannia som får ta i bruk løsningen. Norske kunder må vente fordi det er dyrt å bytte nødvendig infrastruktur, forklarer Visas norske pressekoordinator, Sigvald Sveinbjørnsson.

- Jeg er ikke helt sikker, men det kan henge sammen med at det kreves en del oppgraderinger i infrastrukturen. For noen land er det lettere, kanskje fordi de utvikler seg litt senere. De trenger ikke å ta hensyn til infrastrukturen som er lagt fra før, sier han.

Sveinbjørnsson ikke si når løsningen kommer til Norge, eller om Visa og Apple er i kontakt med norske banker.

Betalingssentral

For å kunne bruke betalings-appen må man først sette på en ekstra dings nederst på Iphonen for å kunne kommunisere med betalingssentralen. Enheten inneholder en antenne og et innebygdt sikkerhetselement hvor det mobile Visa-kortet er lagret. Mange tror denne teknologien vil bli innebygd i neste Iphone-utgave.

- Denne dingsen kan enkelt tas fra telefonen når man ønsker det, sier Sveinbjørnsson.

I tillegg til dingsen fra Wireless Dynamics, som heter Icarte, må man laste ned den tilhørende applikasjonen Icarte app. Dermed skal du være utstyrt med de verktøyene du trenger for å kjøpe varer ved hjelp av kontaktløs teknologi fra et økende antall europeiske forhandlere.

Sterk etterspørsel

Visa Europes første lanseringer skjer i samarbeid med Yapi Kredi bank og Tyrkias største mobiloperatør Turkcell. Yapi Kredi-kunder som er utstyrt med et Turkcell-abonnement kan bruke telefonene sine til betaling ved 40.000 kontaktløse salgssteder i Tyrkia.

For ytterligere å kommersialisere produktet, vil Visa engasjere medlemsbanker og mobiloperatører som partnere i Italia, Frankrike, Polen, Spania, Sveits, Tyrkia og Storbritannia – land som alle er i forkant i å utvikle infrastruktur for kontaktløs betaling.

En forbrukerundersøkelse i Europa, utført av Visa Europe i Italia, Polen, Tyrkia og Storbritannia, har bekreftet sterk etterspørsel etter mobile, kontaktløse betalingsløsninger fra forbrukerne. 41 prosent av respondentene sier at de "definitivt ville" eller "sannsynligvis ville” komme til å bruke mobile betalingsmetoder fra Visa.

Å bruke mobiltelefonen som betalingsmiddel er noe av det hotteste i it-bransjen, men foreløpig ikke har ikke løsningene fått noe stort gjennombrudd. Allerede i 2009 lanserte Visa et samarbeid med Nokia, Maybank og mobiloperatøren Maxis i Malaysia, hvor kunder med 6212-modellen kunne bruke telefonen til mobilbetaling. Nå satser Visa på at Iphone-populariteten skal få mobilbetaling til å ta av.

Les om:

Mobilitet