Nå kjøper halvparten 4G-telefoner

Nå kjøper halvparten 4G-telefoner

Fem av ti telefoner på NetComs salgsoversikt for juni støtter 4G.

For andre måned på rad er halvparten av de mest populære mobilene hos NetCom en 4G-telefon, opplyser Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom.

– Mange av kundene våre bruker mobiltelefonen regelmessig til båndbreddekrevende tjenester som videostrømming, sier Lund.

– Nye brukervaner fordrer både et raskt mobilnett, og en telefon med rask datanedlasting. En 4G-telefon gir topp hastighet i både 3G-nettet og 4G-nettet vårt. Det er en telefon for mobildatagenerasjonen, sier han.

Som tidligere er det Apple og Samsung som dominerer på NetComs salgsliste, selv om det nå er flere produsenter som har gode 4G-telefoner til salgs, etter NetComs vurdering.

Apple og Samsung

Apple og Samsung har åtte av ti telefoner på salgsoversikten til NetCom for juni. Selskapets talsperson sier at dette kanskje er litt i overkant.

– Jeg håper forbrukerne oppdager at det også finnes flotte telefoner fra andre produsenter. Det vil gavne konkurransen i markedet, og dermed også forbrukerne på sikt, sier Lund.

NetComs mest solgte smarttelefoner i juni:

1. (1) Apple iPhone 5
2. (9) Samsung Galaxy S4
3. (4) Apple iPhone 4S
4. (6) Apple iPhone 4
5. (5) Sony Xperia Z
6. (4) Samsung Galaxy S3 LTE
7. (8) HTC One
8. (10) Samsung Galaxy S3 Mini
9. (7) Samsung Galaxy S3
10. (-) Samsung Galaxy XCOVER 2

Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på smarttelefonsalget i NetComs 61 butikker, på netcom.no, gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger NetCom-produkter. Tallene i parentes er plasseringen i mai.

Omtrent halvparten av befolkningen i Norge har nå tilgang til 4G LTE-tjenester der de bor, ifølge ZDNet .

Les om: