Nå kommer 3D-laptopen

Nå kommer 3D-laptopen

Det tok 15 år før teknologien ble god nok for å lage filmen Avatar. Nå har turen kommet til den bærbare datamaskinen.

Regissør James Cameron ventet lenge på at i over 15 år for at teknologien skulle bli god nok for å lage filmen Avatar. Det fikk konsekvenser for 3D-teknologien.

Som ventet fikk 3D-teknologi et stort oppsving etter at historiens dyreste og mest innbringende film snurret på filmlerretene verden over. Nå ønsker 1 av 4 en laptop med 3D-teknologi, det viser en landsomfattende undersøkelse utført av Norstat for Hewlett packard.

3D i hjemmet

Hjemmekino-3D ble først vist under CES-messen i Las Vegas i januar 2009 og siden den gang har stadig flere fått et ønske om å bringe teknologien inn i eget hjem. Nå ønsker vi den ikke bare på kino eller på hjemmekino, men også på pcen.

- Dette er første gang vi får tallfestet interessen for 3D på laptoper i Norge. Tallene bekrefter at interessen er stor. Vi har stor tro på at 3D-maskiner vil bre om seg i 2011, sier Country Marketing Manager i HP Norge Thomas Råge i en pressemelding.

- Enten det er snakk om pc eller tv, har folk har lyst på unike 3D-opplevelser hjemme i stua. Og med en 3D-laptop på fanget blir filmopplevelsen mer levende noensinne, mener han.

Må tenke nytt

I 2010 ble det solgt et rekordhøyt antall pcer. Det store innrykket av ulike nettbrett det siste halvåret kan tvinge pc-produsenter til å tenke nytt. Med en 3D-laptop vil brukeren få mulighet til å spille tredimensjonale spill og filmer, noe som i dag ikke er mulig på nettbrett.

- Den rivende utviklingen innen nettbrett gjør at vi må ligge et skritt foran og hele tiden tenke nytt. Vi må tilby folk noe de ikke får via nettbrett, sier Råge.

På markedet

Tidligere i høst lanserte HP 3D- laptopen ENVY17.

- Med lanseringen av den nye ENVY 17 tar vi brukeropplevelsen et steg lengre, og tilbyr noe helt spesielt. Vi er sikre på at kombinasjonen av god design, sterk ytelse samt den nye 3D-teknologien vi nå introduserer vil gi brukerne det de ønsker av en underholdningsmaskin, avslutter Råge.

Det finnes flere 3D-pcer på markedet, blant annet Asus G51 og Toshiba Satellite A665.

Les om:

Mobilitet