Nå kommer Ubuntu-mobilen

Nå kommer Ubuntu-mobilen

Canonical melder at de har lagt siste hånden på verket av den nye Ubuntu-versjonen. Denne er tilpasset telefoner med touchskjerm.

Etter flere måneder med forsinkelser melder Canonical nå at de er ferdige med den nye Ubuntu-versjonen som er tilpasset telefoner med touchskjerm.

Det handler om en versjon som kalles «release to manufacturing», rtm, som først og fremst er rettet mot telefonleverandører og utviklere, melder Computer Sweden.

Med denne versjonen på plass finnes det håp om at de første telefonene med Ubuntu Linux skal dukke opp i handelen innen få måneder. Blant disse er merket Meizu MX4 Ubuntu Edition, som Canonical har utviklet i samarbeid med et kinesisk selskap.

Denne skal i følge Computer Sweden legges ut for salg i desember og forventes å komme i et par ulike versjoner, eksempelvis med prosesser fra enten Mediatek eller Samsung.

Telefonen forventes å ha en skjermoppløsning på hele 2560x1536 punkter, og prisen vil ligge på rundt 3.000 norske kroner.

Om man ikke vil vente på en spesifikk Ubuntu-telefon finnes muligheten for å selv installere Ubuntu Touch på Nexus 4, Nexus 7 eller Nexus 10, skriver Computer Sweden .

Mobilitet