Nå leser vi avisen på mobilen

Nå leser vi avisen på mobilen

Stadig flere besøker norske aviser via sin mobiltelefon. VG er størst også her.

Siden uke 45 i fjor, da TNS Gallup startet å måle surfing via mobiltelefon, har besøkstallene økt med over 40 prosent, skriver fagbladet Journalisten, som har tatt for seg avisene her til lands.

VG øker markant. 141.046 folk besøkte deres mobiltilrettelagte nettsider forrige uke. Dagbladet øker 27 prosent, med 81.153 unike. Aftenposten har vokst 42 prosent, til 39.323 unike brukere.

Blant nettsidene som ikke har økt finner vi Nettavisen og TV2, som har gått ned et par tusen brukere hver siden uke 45 i fjor.

Iphone-effekt

Administrerende direktør i VG Multimedia, Jo Christian Oterhals, tror veksten skyldes sterk merkevare – og spesialtilpasset Iphone-side. Nesten en av to av avisens mobilbaserte lesere bruker Iphone.

- Når du som iphonebruker kommer inn på mobilversjonen av VG Nett, så fremstår den i stor grad som det produktet du er vant til fra nettet. Og i all beskjedenhet tror jeg vi har maktet å skape den gjenkjennelseseffekten bedre enn det mange andre har gjort, sier han.

Tidligere har NRK overfor Journalisten kritisert Gallups mobile målinger fordi det ikke fanges opp mobilbaserte besøk til ordinære nettsider.