SALGSSTART: Lumia 950 og Lumia 950 XL kommer i salg i november, fremgår det av denne Microsoft-presentasjonen

SALGSSTART: Lumia 950 og Lumia 950 XL kommer i salg i november, fremgår det av denne Microsoft-presentasjonen

Nå vet vi når Windows 10 Mobile kommer

Det nye operativsystemet for Windows-mobiler blir tilgjengelig innen førjulssalget.

Midt oppe i alle ryktene om at Microsoft er blitt forsinket i klargjøringen av den endelige versjonen av Windows 10 Mobile, begynner det nå å bli klart at OS-et vil være allment tilgjengelig for brukere av eksisterende Windows Phone-mobiler i god tid før jul.

De ivrigste vil få tilgang til det ved å kjøpe de nye Microsoft-mobilene, Lumia 950 og Lumia 950 XL, som kommer i salg i november, i hvert fall i USA.

Meningsløse lanseringsdatoer

Nå til dags, når det stadig legges ut oppdaterte betaversjoner av all slags programvare før programvaren endelig er klar, er det nærmest blitt meningsløst å operere med forhåndskunngjorte lanseringsdatoer, skriver amerikanske PC World i en kommentar.

Ved å kombinere informasjon fra presentasjonen av de to nye Lumia-modellene med forsøk på oppklaringer som Microsoft etterpå har kommunisert via Facebook, er PC World kommet frem til at det vil være forholdsvis trygt å regne med at Windows 10 Mobile vil være bredt tilgjengelig i desember.

Fra et av Microsofts skjermbilder i tirsdagens presentasjon av de nye Lumia-mobilene fremgikk det at Lumia 950 XL og Lumia 950 kommer i salg i november. Det er ventet at de to nye Microsoft-mobilene vil leveres med den endelige versjonen av Windows 10 Mobile.

Oppklaring

Men hva så med alle dem som sitter med eldre Windows Phone-mobiler og som brenner etter å oppgradere til Windows 10 Mobile?

På torsdag denne uka gikk Microsoft ut på sin offisielle Lumia-side på Facebook med et forsøk på en oppklaring, selv om heller ikke denne oppklaringen var ledsaget av noen spesifikk dato.

– Windows 10 er tilgjengelig på pc-er og nettbrett nå, og mens Lumia 950 og Lumia 950 XL vil komme i salg med Windows 10 for mobiler, vil bred tilgjengelighet av Windows 10 på andre enheter begynne å bli rullet ut i desember, sto det å lese på Microsofts Lumia-side på Facebook . (Vår oversettelse. Red.)

Viktig for Microsoft

Hvorfor er det så viktig for Microsoft å gå ut med denne informasjonen? Dette har nok sammenheng med Windows’ lave markedsandel i mobilmarkedet. Microsoft må nå overbevise forbrukerne om at de bør oppgradere, og det sterkeste kortet Microsoft har akkurat nå, er kombinasjonen av de nye Lumia-flaggskipene og det nyeste smarttelefon-operativsystemet, skriver PC World.

Uansett ser det ut til at Microsoft ligger litt etter skjemaet. Selskapet har tidligere sagt at vi kunne vente oss en strøm av Windows 10 Mobile-lanseringer i høst, men det har ikke skjedd, og i hvert fall ikke i tredje kvartal, som var antydet tidligere, om enn ikke bekreftet.

Lurt gjort

Likevel er det nok lurt av Microsoft å lansere to nye Lumia-modeller i flaggskipsklassen før oppgraderingen til Windows 10 Mobile blir gjort allment tilgjengelig.

De som er desperate etter å skaffe seg det nyeste som finnes av maskinvare, vil gjerne skaffe seg en av Lumia 950-modellene så fort som mulig. Og hvis alt fungerer som det skal, blir mange av dem automatisk evangelister for den nyeste versjonen av Windows for mobile enheter, skriver PC World.