SALGSSTART: Lumia 950 og Lumia 950 XL kommer i salg i november, fremgår det av denne Microsoft-presentasjonen

SALGSSTART: Lumia 950 og Lumia 950 XL kommer i salg i november, fremgår det av denne Microsoft-presentasjonen

Nå vet vi når Windows 10 Mobile kommer

Det nye operativsystemet for Windows-mobiler blir tilgjengelig innen førjulssalget.

Midt oppe i alle ryktene om at Microsoft er blitt forsinket i klargjøringen av den endelige versjonen av Windows 10 Mobile, begynner det nå å bli klart at OS-et vil være allment tilgjengelig for brukere av eksisterende Windows Phone-mobiler i god tid før jul.

De ivrigste vil få tilgang til det ved å kjøpe de nye Microsoft-mobilene, Lumia 950 og Lumia 950 XL, som kommer i salg i november, i hvert fall i USA.

Meningsløse lanseringsdatoer

Nå til dags, når det stadig legges ut oppdaterte betaversjoner av all slags programvare før programvaren endelig er klar, er det nærmest blitt meningsløst å operere med forhåndskunngjorte lanseringsdatoer, skriver amerikanske PC World i en kommentar.

Ved å kombinere informasjon fra presentasjonen av de to nye Lumia-modellene med forsøk på oppklaringer som Microsoft etterpå har kommunisert via Facebook, er PC World kommet frem til at det vil være forholdsvis trygt å regne med at Windows 10 Mobile vil være bredt tilgjengelig i desember.

Fra et av Microsofts skjermbilder i tirsdagens presentasjon av de nye Lumia-mobilene fremgikk det at Lumia 950 XL og Lumia 950 kommer i salg i november. Det er ventet at de to nye Microsoft-mobilene vil leveres med den endelige versjonen av Windows 10 Mobile.

Oppklaring

Men hva så med alle dem som sitter med eldre Windows Phone-mobiler og som brenner etter å oppgradere til Windows 10 Mobile?

På torsdag denne uka gikk Microsoft ut på sin offisielle Lumia-side på Facebook med et forsøk på en oppklaring, selv om heller ikke denne oppklaringen var ledsaget av noen spesifikk dato.

– Windows 10 er tilgjengelig på pc-er og nettbrett nå, og mens Lumia 950 og Lumia 950 XL vil komme i salg med Windows 10 for mobiler, vil bred tilgjengelighet av Windows 10 på andre enheter begynne å bli rullet ut i desember, sto det å lese på Microsofts Lumia-side på Facebook . (Vår oversettelse. Red.)

Viktig for Microsoft

Hvorfor er det så viktig for Microsoft å gå ut med denne informasjonen? Dette har nok sammenheng med Windows’ lave markedsandel i mobilmarkedet. Microsoft må nå overbevise forbrukerne om at de bør oppgradere, og det sterkeste kortet Microsoft har akkurat nå, er kombinasjonen av de nye Lumia-flaggskipene og det nyeste smarttelefon-operativsystemet, skriver PC World.

Uansett ser det ut til at Microsoft ligger litt etter skjemaet. Selskapet har tidligere sagt at vi kunne vente oss en strøm av Windows 10 Mobile-lanseringer i høst, men det har ikke skjedd, og i hvert fall ikke i tredje kvartal, som var antydet tidligere, om enn ikke bekreftet.

Lurt gjort

Likevel er det nok lurt av Microsoft å lansere to nye Lumia-modeller i flaggskipsklassen før oppgraderingen til Windows 10 Mobile blir gjort allment tilgjengelig.

De som er desperate etter å skaffe seg det nyeste som finnes av maskinvare, vil gjerne skaffe seg en av Lumia 950-modellene så fort som mulig. Og hvis alt fungerer som det skal, blir mange av dem automatisk evangelister for den nyeste versjonen av Windows for mobile enheter, skriver PC World.

Mobilitet