Netcom åpner 4G-nettet i dag

Netcom åpner 4G-nettet i dag

To tredeler av Oslo kan få mobilt bredbånd med LTE allerede i dag.

Klokken 12.00 i dag åpner fornyingsminister Rigmor Aasrud verdens første 4G-nett i Oslo. Netcom kommer dermed sine egne spådommer i forkjøpet. Selskapet skulle være først ute med 4G i løpet av de første månedene av 2010.

Med et Samsung usb-modem i en bærbar pc blir det for første gang mulig å surfe mobilt med hastigheter som tidligere har vært forbeholdt fast bredbåndsoppkobling. Med 4G-teknologien Long Term Evolution (LTE) kan man i teorien oppnå nedlastningshastigheter på opptil 100 megabit per sekund. I praksis vil overføringshastigheten trolig ligge rundt 20-30 Mbps.

NetCom har et begrenset antall 4G-modemer tilgjengelig i desember, som legges ut for salg på netcom.no i dag.

– Vi er stolte og glade for å kunne åpne verdens første 4G-nett i Oslo. Under utbyggingen har åpning i 2010 hele tiden vært målet, men vi har allerede kommet så langt at vi ønsker å gi kundene våre tilgang til nettet slik at de kan dele sine erfaringer med oss fra et tidlig stadium i utviklingen, sier NetComs administrerende direktør August Baumann.

Åpner i Stockholm

TeliaSonera åpner også sitt 4G-nett i Stockholm i dag, også der med Samsung som leverandør.

- Det er en stor ære for oss å være en del av verdens første markedslansering av LTE fra Netcom. Dette er et historisk skritt fremover for telekom-bransjen, sier JK Shin, sjef for Samsungs mobildivisjon.

Samsungs LTE-modem for 4G med modellnavnet GT-B3710 kan kobles til en bærbar pc via usb. Modemet inneholder Samsungs egenutviklede modemchip basert på LTE som støtter 2.6GHz. Dersom du allerede har et 3G-modem for mobilt bredbånd, må du skaffe deg det nye Samsung-modemet i tillegg. I løpet av første halvår 2010 kommer Samsung til å tilby et 4G-modem som er bakoverkompatibelt med 3G-teknologiene HSPA og EDGE.

Les om:

Mobilitet