Netcom bytter alle 4G-modem

Netcom bytter alle 4G-modem

Samsung med nytt modem for 2G-4G for alle Netcom-kunder.

Hittil har Netcoms mobile bredbåndskunder måttet skifte mellom sitt gamle 3G-modem og det nye 4G-modemet, avhengig av hvilket dekningsområde de befinner seg i. Det er det nå en slutt på.

Støtte for Mac

Samsungs nye modem håndterer både 2G, 3G og 4G, og har støtte for Mac OS 10.5 og 10.6 samt Windows XP SP2, Windows Vista og Windows 7.

- Modemet skifter automatisk mellom 2G- og 3G-dekning, men må manuelt tilkobles 4G-nettet. Sømløs overgang til 4G løses ved en programvareoppdatering som er planlangt rundt jul, slik at modemet automatisk gir den beste hastigheten som er tilgjengelig, sier Netcoms kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus.

Eksisterende 4G-kunder blir kontaktet av Netcom for kostnadsfritt bytte til nytt modem.

2000 kunder

Netcom-eier Teliasonera var først ute i verden da de åpnet sine 4G-nett Stockholm i desember i fjor, men har ifølge Vederhus bare "et par tusen" kunder til sammen i Norge og Sverige.

- Det skyldes at vi ikke har markedsført tilbudet i nevneverdig grad. Dessuten ble vi utsolgt for det forrige modemet, det måtte lages for hånd, så vi hadde kun et begrenset volum tilgjengelig. Nå har vi fått opp produksjonen og når vi trykker på markedsføringsknappen vil nok antallet kunder øke betraktelig, sier Vederhus til Computerworld.

Netcoms mobile bredbånd er foreløpig det raskeste på markedet, med teoretiske nedlastningshastigheter på opptil 100 megabit per sekund og oppladningshastigheter på opptil 50 megabit per sekund.

Netcom 4G dekker i dag Oslo og deler av Akershus, og vil i løpet av året dekke Bergen, Stavanger og Trondheim.

Telenor har tidligere sagt at de ikke vil tilby LTE (4G) før tidligst i 2012.

Les om:

Mobilitet