Netcom først ut med 4G

Netcom først ut med 4G

Åpner verdens første 4G-nett og legger modemene ut for salg allerede i dag.

Klokken 1200 i dag åpner Netcom sammen med fornyingsminister Rigmor Aasrud verdens første 4G-nett. Dermed blir Oslo den første byen i verden med neste generasjons superraske mobile bredbånd.

4G er betegnelsen på neste generasjon mobilnett, med ti ganger høyere hastigheter for mobilt bredbånd enn dagens Turbo 3G.

- Vi er stolte og glade for å kunne åpne verdens første 4G-nett i Oslo. Under utbyggingen har åpning i 2010 hele tiden vært målet, men vi har allerede kommet så langt at vi ønsker å gi kundene våre tilgang til nettet slik at de kan dele sine erfaringer med oss fra et tidlig stadium i utviklingen, sier NetComs administrerende direktør August Baumann i en pressemelding.

Begrenset antall modemer

Netcom har et begrenset antall 4G-modemer tilgengelig i desember, som legges ut for salg på netcom.no i dag.

- 4G gir hastigheter for mobilt bredbånd som kan sammenlignes med de aller beste løsningene vi har i veggen hjemme. Det åpner for helt nye mobile muligheter, og vi er veldig spent på hvordan nyheten blir mottatt av kundene våre, sier Baumann.

Netcom fortsetter utbyggingen av 4G både i hovedstaden og andre deler av landet.

- Nye sendere vil fortsette å dukke opp i Stor-Oslo de nærmeste månedene for å sikre stadig bedre dekning og tilgjengelighet. Utover 2010 ønsker vi å bygge videre, med fokus på de tettest befolkede områdene i første omgang, sier Baumann.

Les om:

Mobilitet