NetCom med 4G for Spania-reisende

NetCom med 4G for Spania-reisende

Nordmenn på Spania-tur kan nå surfe på nettet med 4G-hastighet. Men det kan koste dyrt.

NetCom har åpnet for at norske og svenske kunder kan benytte LTE 4G-nettet til roaming når de er i Spania.

Det var på pressekonferansen hos eierselskapet TeliaSonera her på Mobile World Congress-messen i Barcelona at selskapets toppsjef, Johan Dennelind, kunngjorde 4G-oppgraderingen.

Siden Spania er et populært reisemål for nordmenn, berører dette ganske mange. Nyheten betyr riktignok ikke at det blir billigere å surfe på nettet under Spania-besøket, men det kan bli betydelig raskere.

Først ute

NetCom var i sin tid først ute med å tilby sine kunder 4G-surfing i utlandet og åpnet for dette i Sverige, Danmark og Estland i fjor.

- TeliaSonera jobber kontinuerlig med å inngå nye avtaler om 4G-surfing i utlandet og vi er glade for å kunne tilby NetCom-kunder på reise i Spania muligheten til å surfe med de høyeste datahastighetene. Det er viktig for oss å tilby kundene våre de mest moderne mobilnettene også når de er i utlandet slik at de kan ta med seg mobilvanene sine over landegrensene, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom.

NetComs kunder får 4G-hastigheter på Yoigos mobilnett i Spania, et av TeliaSoneras datterselskaper.

4G og utenlandspriser

På NetComs prisinformasjon kan vi lese:

«For hvert døgn (norsk tid) har du mulighet til å bruke 30/20 MB til en fast pris; 39,-/ 49,- (se tabell). Når grensen på 30/20 MB er nådd, mottar du en SMS med informasjon om hvordan du kan kjøpe en ny datapakke.»

Men merk nå at det ikke er mye du kan laste ned innenfor disse grensene. Hos NetComs sider om 4G leser vi:

«Med 1 GB kan du per uke i én måned lese 143 e-post, laste ned 1 låt fra iTunes, laste ned en film, surfe 1 time på Facebook eller tilsvarende sider og strømme 1 time med videoklipp.»

En time med videoklipp utgjør altså om lag 1GB – HD-video mer. For 49 kroner kan du altså fra Spania se i underkant av 2 minutter video for hver pakke du kjøper. En time vil koste deg 30 pakker eller cirka 1500 kroner hvis det i det hele tatt er praktisk mulig å kjøpe slike mengder.

Les om:

Mobilitet