Netcom nærmere 4G-lansering

Netcom nærmere 4G-lansering

Samsung-avtale gir Teliasonera verdens første 4G-modem.

En avtale har blitt inngått mellom Samsung og Teilasonera som sikrer at Netcom har modem klart til 4G-lanseringen. Litt av problemet med å lansere 4G, har vært at det ikke finnes noen telefoner eller modemer i dag som støtter systemet. Det er her Samsung-avtalen kommer inn i bildet for Teliasoneras del.

- Dette tar oss ti skritt nærmere 4G-lanseringen. Modemet blir like enkelt å bruke som dagens Turbo 3G-modemer, og vil gi kundene våre tilgnag til mobile bredbåndshastigheter som vi hittil bare har sett med de aller adsl-linjene, sier August Baumann, administrerende direktør i Netcom.

Også Samsung er fornøyd med avtalen, skal v tro en av selskapets direktører, JK Shin.

- Vi er veldig glade for muligheten til å jobbe med Teliasonera og Netcom mot lanseringen av 4G. Initiativet er et historisk fremskritt for teleindustrien, og vi tror at den nordiske satsningen vil føre til at nye, høyere hastigheter for mobilt bredbånd vil bli tilgjengelig over hele verden langt tidligere enn forventet, sier han.

Netcom bygger ut 4G i Oslo og Netcoms eier Telesonera bygger ut 4G-nett i Stockholm. Det skal være klart til lansering i 2010.

Les om:

Mobilitet