Netcom vurderer datafastpris i EU

Netcom vurderer datafastpris i EU

Teliasonera utvider fastprismodellen på data til å omfatte hele EU. Telenor har det, Netcom vurderer det.

Fra før har Teliasonera hatt fastpris på mobil datatrafikk i Norden og i Baltikum, slik også datterselskapet Netcom har tilbudt norske kunder siden mai i år. Nå utvider Teliasonera fastprismodellen til å omfatte hele EU, samt Sveits og noen EØS-land.

Fastpris gir bedre kostnadskontroll, slik at man slipper å bekymre seg for vanligvis svært høye roamingavgifter. I fastprismodellen får man et gitt antall megabyte inkludert per dag, i stedet for å betale i dyre dommer per påbegynte megabyte.

Vurderer å utvide tilbudet

Netcom skal vurdere å utvide sitt tilbud til også å omfatte EU, ifølge Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i Netcom.

- Det er slett ikke umulig at vi kommer til å utvide tilbudet. Nå skal vi se hvilke erfaringer de gjør seg i Sverige, og ta det med i vår vurdering, sier Vederhus.

Han forteller at Netcom har høstet gode erfaringer med fastprismodellen selskapet tilbyr for Norden og Baltikum. God kostnadskontroll for kunden fører også til økt bruk, og har blitt et populært tilbud for Netcoms kunder.

Telenor har det

Telenor har allerede en slik deal på plass for sine kunder, som inkluderer et gitt antall megabyte per døgn avhengig av om man surfer fra Norden eller i land i EU/EØS. Overskrider man datagrensen må man betale ekstra per megabyte.

Forøvrig gjelder i tillegg fortsatt EU/EØS-regelen for roaming/utenlandsreiser der datatrafikk sperres når regningen går over 500 kroner, og aktivt må låses opp.

Les om:

Mobilitet