Network Norway vant 3g-auksjonen

Network Norway vant 3g-auksjonen

Network Norway var eneste budgiver i auksjonen for den fjerde norske 3g-lisensen.

Samferdselsdepartementet mottok kun ett bud i auksjonen av den fjerde ledige tillatelsen til utbygging og drift av 3G-nett i Norge. Budgiver er Mobile Norway AS og budets pålydende er 47 millioner kroner. Bak navnet står den nye telekonstellasjonen Network Norway og Tele2.

– Dette er en svært viktig milepæl for oss og Tele2, sier konsernsjef Ingvild Myhre i Network Norway, som understreker at selskapet nå har kontroll over egen infrastruktur.

Bare dager etter at selskapet kjøpte Lebara, med over 100.000 abonnenter, tar selskapet et nytt, viktig steg ved å sikre seg den viktige 3G-lisensen.

- Vi kan nå jobbe videre med å erobre den meget viktige posisjonen som en sterk og dedikert utfordrer til Telenor og Netcom-TeliaSonera i Norge. Vi har hatt dialog med en rekke virksomheter som har ventet på at vi skulle sikre oss en 3G-lisens. Nå er vi der, noe som betyr at det er mye å glede seg over for kvalitets- og prisbevisste kunder i tiden fremover, sier Myhre i en pressemelding.

LES OGSÅ: Network Norway kjøper Lebara

Samferdselsdepartementet vil, dersom budet tilfredsstiller vilkårene fastsatt i auksjonskunngjøringen, formelt tildele frekvenstillatelse til Mobile Norway ved innbetaling av budets pålydende.

- Jeg er glad for at vi har fått en ny utfordrer i det norske mobilmarkedet som vil kunne bidra til økt infrastrukturkonkurranse utover de tilbyderne som hittil har bygget 3G-mobilnett i Norge. En ny tilbyder som bygger eget nett vil gi bedre konkurranse, et styrket tjenestetilbud til forbrukerne, og samtidig kunne gi bedre mobildekning, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete i en pressemelding.

Les om:

Mobilitet