Nintendo-spill på Iphone

Nintendo-spill på Iphone

Det er en stund til Iphone kommer hit til landet, men når den først kommer kan vi kose oss med ting amerikanerne bare kunne drømme om når den ble sluppet der.

Selv om Apple gjør sitt beste for å stoppe alle hackere og andre som prøver å omgå sikkerheten eller lage nye programmer til Iphone, er det fortsatt en del som klarer å lure seg forbi sperrene.

LES OGSÅ: Trøblete Iphone-hacking

Noe av det mest spennende akkurat nå er en Nintendo-emulator til Iphone, altså et lite program som lar deg spille Nintendo-spill på telefonen. Det er gode nyheter for spillinteresserte som eier en Iphone, Apple har nemlig gjort fint lite for den kundegruppen så langt.

Emulatoren kommer med et titalls spill, og bortsett fra problemer med lydeffektene fungerer det å spille dem alle sammen. I tillegg til lydproblemene kan det se ut til at utviklerne ikke har klart å utnytte datakraften i telefonen enda, spillene går nemlig ikke i samme hastighet som originalt. Kontrollene sies også å være i overkant vanskelige enn så lenge.

Se video av utviklingen så langt her.

Apple har så langt ikke sluppet et eneste spill til Iphone, dermed kan det se ut til at andre utviklere må finne en løsning for de spillinteresserte. Innen telefonen kommer hit til lands burde vi ha tilgang til utallige slike programmer og funksjoner. Og det ryktes blant annet at Nintendo selv også jobber med spill til Apple-telefonen.

Så langt har det blitt utviklet over 75 tredjepartsprogrammer til Iphone, og listen vokser for hver dag.

LES OGSÅ: Forbrukerhets mot Apple

Mobilitet