Nokia-aksjen til værs etter oppkjøpsrykter

Nokia-aksjen til værs etter oppkjøpsrykter

Blir finnene kjøpt av kinesisk telegigant?

Financial Times skrev nylig at Nokia var nære å bli kjøpt opp av den kinesiske telegiganten Huawei – verdens tredje største smarttelefonprodusent etter Samsung og Apple. Ryktene ble igangsatt etter at Huaweias leder for sluttbrukerenheter, Richard Yu, i en uttalelse sa at Huawei kunne bli verdens største smarttelefonprodusent.

- Vi overveier den type oppkjøp som kanskje har noen synergier. Men det avhenger av hvor villig Nokia er. Vi holder et åpent sinn. Det sa Yu til Financial Times rett før han gikk på scenen og viste frem Huaweis nyeste smarttelefon.

Yu vurderte samtidig overfor avisen, at markedet for smarttelefoner vil bli konsolidert med tre eller fire ledende aktører. Han sa også at Nokias Windows Phone-plattform, som Huawei selv bruker på noen av sine telefoner, er ”svak” med en liten markedsandel.

Vind i seilene

I det siste har flere medier skrevet som saken, også etter at Huaweis Bill Plummer fortalte at selskapet ikke har noen konkrete planer om å kjøpe Nokia. Ryktene rakk alikevel å gi Nokia vind i seilene.

Aksjen steg på tirsdag opp til 4,12 dollar per aksje, fra 3,69 dollar.

Etter hvert har aksjen stabilisert seg på 3,87 dollar. Det skriver The Washington Post.

Les om: