Nokia åpner designstudio i India

Nokia åpner designstudio i India

Nye mobiltelefoner skal skreddersys for det indiske markedet.

Nokia har åpnet et designstudio i it-byen Bangalore i India. Her skal selskapet utvikle nye designidéer for mobiltelefoner rettet mot det indiske markedet.

- Det nye studioet skal hovedsakelig fokusere på nye farger og materialer, og bruken av mobile nettjenester i India, sa lederen for det nye designsenteret, Jan Blom, under en pressekonferanse onsdag.

Lokale ressurser

Bangalore-senteret er ett av fire nye satelittstudioer som Nokia planlegger å opprette i løpet av det neste året. Det neste skal åpnes i Rio de Janeiro i Brasil. Sentralt for planene er å innhente kompetanse fra lokale designere og universitetsstudenter for bedre å frem relevante kulturelle nyanser ved design av nye telefoner. Nokias designere skal jobbe side om side med lokale ressurser, samtidig som lokale brukere skal komme med innspill i designprosessen.

India er Nokias tredje største mobilmarked, etter Kina og USA. Samtidig har det folkerike landet et bredt spekter av ulike kulturer som kan gi verdifull erfaring for videre designutvikling også i andre land.

Les om:

Mobilitet