Nokia er beste innovatør

Nokia er beste innovatør

Nokia er ledende på innovasjon og har de beste implementeringsstrategiene av alle mobilprodusentene, ifølge analytikere.

Rangeringen er gjort av ABI Research som har satt opp en håndfull målefaktorer for å bedømme mobilselskapenes innovasjon. Det omfatter blant annet: Valg av teleoperatører, distribusjonskanaler, relative kostnader, maskinvareskalering, tilpasning av grensesnitt, utvalg av håndsett, patenter, batterilevetid, størrelse på håndsettene og støtte til tredjepartsutviklere.

Innen implementering ble selskapene bedømt i forhold til salg av smarttelefoner, valg av operativsystem, markedsandeler for smarttelefoner, antall håndsett tilgjengelig, pris, distribusjonsnettverk og produksjonsfasiliteter.

Nokia gjorde det best både innen innovasjon og implementering, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- Nokias vilje til å kjøre et smart operativsystem i mange enheter og suksessen til N-serien gir selskapet en enorm tilstedeværelse i markedet, sier forskningsdirektør Stuart Carlaw i ABI Research.

Blackberry ledende

Nokia leder an i smarttelefon-markedet, men innen forretningsmarkedet er faktisk Research in Motion (RIM) med sin Blackberry ledende. Palm er RIMs nærmeste konkurrent her, med 18 prosent av markedet, etterfulgt av Motorola med ni prosent.

ABI forventer at det globale markedet for smarttelefoner vil tredobles de neste fem årene, fra ti prosent av det totale håndsettmarkedet i fjor til 31 prosent i 2013.

Her er ABI Research rangering av de ti beste produsentene:

1. Nokia
2. RIM
3. Samsung
4. Motorola
5. Sony Ericsson
6. High Tech Corp (HTC)
7. Palm
8. LG
9. Sharp
10. Hewlett-Packard

Les om:

Mobilitet