Nokia dropper N-Gage

Nokia dropper N-Gage

Etter årevis med stadige, mislykkede forsøk på å få N-Gage til å slå an, gir Nokia nå opp plattformen.

Nokia lanserte spillplattformen N-Gage med brask og bram så langt tilbake som i 2003, den gang i form av en kombinert telefon og håndholdt spillkonsoll. Som telefon var N-Gage både stor og tungvint å bruke, og den var ikke stort bedre som spillkonsoll. En forbedret utgave fulgte året etter, uten at det hjalp stort på salget.

N-Gage solgte langt dårligere enn Nokia hadde sett for seg, og de opprinnelig positivt innstilite spillutviklerne droppet plattformen en etter en. Etter rundt tre millioner solgte N-Gage-telefoner var det slutt på spillmobilsatsingen. N-Gage-navnet ble imidlertid holdt i live, og i 2008 startet selskapet å selge spill til vanlige Nokia-telefoner via en N-Gage-nettjeneste.

Etter seks år og stadig mislykkede forsøk velger Nokia nå å kutte ut N-Gage-satsingen en gang for alle. Selskapet melder at nettjenesten vil holdes gående til september 2010.

Til tross for fiaskoen med N-Gage, gir ikke Nokia opp spill til sine mobiltelefoner. Planen er nå å flytte spillsalget over til selskapets nettbutikk Ovi.

Ovi var i utgangspunktet en side som tilbød Nokia-eierne forskjellige nettbaserte tjenester på mobilen, men ble tidligere i år utvidet til å også omfatte Nokias nettbutikk med mobiltelefonprogrammer. Som et ledd i utviklingen med å også gjøre Ovi til en spillbutikk planlegger selskapet å utvide nettjenesten med blant annet forum og løsninger som vil gjøre det mulig for brukerne å sammenligne poengsummer og resultater fra forskjellige spill.

Mobilitet