Nokia i luksusklassen

Nokia i luksusklassen

Ny luksustelefon og et interessant materialvalg.

Nokia 8800 Carbon Arte sier kanskje det meste om hvilket materialvalg Nokia har gjort med sin siste designtelefon.

Serien heter Arte og 8800 Carbon Arte er kun den første i en rekke modeller som skal defineres ut fra et luksuriøst materialvalg. Carbon Arte er som de fleste forstår utført i karbonfiber, noe som gir den et ganske lekkert sort utseende.

I tillegg kommer det telefoner utført i titanium, rustfritt stål samt en modell som vi gleder oss til å se som er utført i polert glass. Det er også en rekke designelementer som skal definere hele serien og tilpasses hver enkelt modell

Design, design, design

Det er betryggende å registrere at flere enn Apple har forstått at det er design som selger og ikke teknologi i seg selv. Da er det bare brukervennligheten som står igjen og det er kanskje ikke like lett.

På den tekniske siden er 8800 selvfølgelig en 3G-telefon og den har et kamera med 3,2 megapiksler. Kameraet har også autofokus. Skjermen er en OLED-skjerm så her skorter det neppe på kvaliteten.

Telefonen har 4 GB innebygget minne. Den leves sammen med et Bluetooth-hodesett med berøringsfølsom volumkontroll samt bordholder og bæreveske i lær.

De som ønsker seg denne telefonen må være klar med kredittkortet i tredje kvartal og belastningen blir rundt 1 100 euro, noe som skulle tilsvare omtrent 8 800 kroner. Ingen billig fornøyelse med andre ord.

Les om:

Mobilitet