Nokia med nytt RT-nettbrett og ny flaggskip-telefon

Nokia med nytt RT-nettbrett og ny flaggskip-telefon

Under dagens NokiaWorld i Abu Dabi lanserte den finske mobilkjempen en rekke nye produkter, der nettbrettet Lumia 2520 var hovedattraksjonen.

Nokia, som avventer klarering på oppkjøpet fra Microsoft, lanserte i dag to nye telefoner og et nettbrett mot det amerikanske og europeiske markedet. I tillegg oppdaterte Nokia sine lavpris smart-telefoner, Asha, rettet mot det indiske markedet.

Surface konkurrent

Nokia vil med sin Lumia 2520 bli den andre produsenten som lanserer et nettbrett basert på Windows 8 RT, etter Microsoft. De lanserer i det relativt trange 10-tommers markedet, der operativsystemet kan bli den avgjørende faktoren.

Det er lite som er nytt på spesifikasjonsfronten, med den samme prosessoren vi finner i smart-telefonen Lumia 1520. Den kan ta opp full HD video, har et 6,7 megapixler kamera i fronten og 2 megapixler foran.

Der dette nettbrettet skiller seg fra Windows Surface 2, som også kjører RT, er at den har støtte for 4G. Vi regner med at denne også vil komme litt lavere priset, selv om det eksterne tastaturet, som vil bli en absolutt nødvendighet, enda ikke har en pris.

Kontor-nettbrett

Kombinasjonen av Windows 8.1 RT og et tastatur kan gjøre 2520 til en mulig arbeidspartner. I RT har man full tilgang til Office og Outlook, og det utvikles stadig flere apper til bedriftsbruk i Windows Store.

Tastaturet kommer i form av et deksel som dekker baksiden av nettbrettet, og vil også ha et ekstra batteri samt to USB porter.

Nettbrettet får en estimert pris på rundt 3000 kroner, og er forventet til det norske markedet en gang på nyåret. Det er enda ikke lansert noen pris for tastaturet.

6 tommers telefoner

Nokia Lumia 1520 og 1320 er mer interessante for oss. begge er på hele 6 tommer, og passer da inn med Samsung's Note 3 og andre lignende, store smart-telefoner. 1520 blir flaggskipet, med en 2,2GHz Snapdragon prosessor fra Qualcomm, 2GB RAM og 32GB internt minne. Det er også muligheter for eksternt minnekort av typen microSD. Telefonen veier rett i overkant av 200 gram.

Kameraet er, i sann Nokia-ånd, 20MP med muligheten for full-HD video og optisk bildestabilisator. Batteriet er på hele 3400 mAh, og 1520 vil støtte trådløs lading. Telefonen vil bli lansert i en rekke Europeiske land fra i dag, og prisen vil ligge på rundt 5000 kroner.

Billigere lillebror

Lumia 1320 vil ha den samme formfaktoren som 1520, med litt lavere spesifikasjoner og tilsvarende lavere pris. Her er telefonen drevet av en 1,7GHz prosessor, med 1GB RAM og 8GB internt minne. Skjermen får en oppløsning på 1280x720 i motsetning til 1520's fullHD oppløsning.

Kameraet er på 5 megapixler, og det vil ikke være støtte for trådløs lading. Telefonen vil først og fremst lanseres i Asia, men er forventet til Europa tidlig neste år. Forventet pris er rundt 2500 kroner.

Les om:

Mobilitet