Nokia Siemens sparker 17 000

Nokia Siemens sparker 17 000

Én milliard euro skal kuttes innen 2013. 17 000 ansatte får fyken.

I dag er det 75 000 ansatta i Nokia Siemens. For å realisere kostnadskutt på én milliard euro innen 2013, må 17 000 stillinger bort.

Tøffere marked

Det er mobilt bredbånd selskapet nå ønsker å satse videre på. Den nåværende satsningen på forskning og utvikling vil forbli uendret.

- Vi tror at fremtiden er innen mobilt bredbånd, og det er disse områdene vi vil satse på. Vimå ta nødvendige steg for å opprettholde vår langsiktige konkurranseevne, og bedre lønnsomheten i et utfordrende telekom-marked, sier konsernsjef Rajeev Suri i en pressemelding.

Selskapet har de siste årene fått stiv konkurranse fra rivaler som Huawei og Ericsson, og har slitt med å tjene penger siden fusjonen.

Håper Norge slipper unna

Nedskjæringen vil skje på verdensbasis, men kommunikasjonsansvarlig i Nokia Simens Networks Norge, Hilde Holte Eriksen, tror ikke de to kontorene her til lands vil bli påvirket.

- Vi tror ikke det. Vi visste at det var en restrukturering på gang, men fikk også meldingen selv i går, sier Eriksen.

Hun legger til at spekulasjoner tyder på at det hovedsakelig er hovedkontorene som vil bli rammet, og at den nordiske regionen nok ikke blir berørt i like stor grad som selskapet globalt.

- Vi håper at dette ikke påvirker oss direkte i det hele tatt. Vi ser positivt på det, sier Eriksen.

Nokia Simens Networks har totalt 200 årsverk i Norge.

Mobilitet