Nokia-utfordringer i kø

Nokia-utfordringer i kø

Stolleken er i gang i Nokia. Men det er ikke den eneste utfordringen som venter selskapet.

Det stormer rundt den finske mobilgiganten Nokia om dagen. I forrige uke fikk Olli-Pekka Kallasvuo fyken etter 30 år i selskapet. Deretter fulgte lederen for selskapets løsninger, Anssi Vanjoki, etter.

Styreformann går i 2012

I går kom meldingen om at selskapets styreformann og frontfigur gjennom en årrekke, Jorma Ollila, planlegger sin avgang i 2012. Men den nye lederkabalen som nå må legges er bare siste eksempel på utfodringer selskapet står overfor.

Les også: Nokia-styreformann går i 2012

Taper terreng innen smarttelefoner

Nokias posisjon som mobilprodusent er velkjent for de fleste, men selskapet kan neppe sies å ha lyktes med sin satsing på smarttelefoner. Til tross for en rekke nylanseringer har selskapet opplevd at rivaler som HTC og Apple har forsynt seg grovt av kaken i dette markedet.

Apple har bevist gjentatte ganger at selskapet behersker design og brukervennlighet. Det er salget av iPhone et godt eksempel på. Med millioner av eksemplarer solgt på verdensbasis har Apple lykkes svært godt med sin iPhone, og står dermed i rimelig sterk kontrast til hva Nokia har oppnådd på det samme området.

- Imageproblem

I analytiker-kretser blir Nokias posisjon forklart som et imageproblem. - Nokias problem er imagemessig og de har ikke lyktes med å kommunisere hvor mye de faktisk har lykkes med, sier analytiker John Strand ifølge IT24.

I analytikerkretser råder også skepsis til hvorvidt introduseringen av nye modeller er nok. IDC-analytiker Francisco Jernonimo tilhører skeptikerne, og mener noe helt nytt er nødvendig. Ny ledelse og satsingen på operativsystemet Symbian 4 er eksempler på nyheter som kan bringe selskapet tilbake på banen.

Les om:

Mobilitet