Nokias beste på fem år

Nokias beste på fem år

Finnene kan notere seg for beste aksjekurs på år og dag etter knallresultatet som ble lagt fram torsdag.

Stor etterspørsel både i Vest-Europa og i sterkt voksende markeder ga solid uttelling i andre kvartal.

Aksjekursen steg med hele sju prosent, til 22,05 euro, etter at resutatet ble lagt fram torsdag morgen. Så høy har ikke Nokia-kursen vært siden begynnelsen av 2002, skriver Financial Times.

Slo forventningene

Justert for fusjonen mellom nettverksdelene Nokia av Siemens (i april), kom fortjensten per aksje på 0,32 euro. Markedets forventninger lå på 0,25 euro, ifølge analytikere intervjuet av Reuters.

LES OGSÅ: Tre nye fra Nokia

Omsetningen i andre kvartal var på 12,59 milliarder euro, mot 9,8 milliarder euro i samme periode i 2006, tilsvarende en økning på 28 prosent.

Nokia solgte 100,8 millioner telefoner i kvartalet. Det er mer enn tre ganger så mye som de tre nærmeste konkurrente samlet, og gir en markedsandel på 38 prosent. Snittprisen er på 90 euro per enhet, og det er omtrent som forventet.

Kina og India

Finnene har fått en svært sterk lederposisjon i Kina og India, som har bidratt solid til det sterke resultatet.

Driftsresultatet er bedret fra 1,5 milliarder euro i andre kvartal i fjor til 2,36 milliarder euro nå. Profittmarginene er ifølge Nokia fornbedret i alle de tre håndsett-divisjonene, for mobiltelefoner, multimedia og bedriftsløsninger.

Flere antlytikere sier til Financial Times at Nokias vekst primært går på bekosting av nærmeste konkurrent, amerikanske Motorola. Motorola har lagt fram store underskudd så langt i år, etter ikke å ha lykkes med å ta innpå Nokia i salget av enkle mobilmodeller. Men også i mellomsjiktet har Nokia prestert bedre enn Motorola.

Les om:

Mobilitet