Nordmenn betaler for gratistjeneste

Nordmenn betaler for gratistjeneste

Omfavner enkel "Wikipedia på sms"-tjeneste.

Du har sikkert sett reklamene.

"Send Beatles til 2326", for å få informasjonen du trenger for å vinne diskusjonen, eller kanskje quiz-en.

- Hvorfor ikke bare søke på Wikipedia? har du kanskje tenkt.

Og det er på mange måter akkurat det man gjør.

Enkel utvikling

Den norske tjenesten, som kalles Ask Adam, er nemlig bare et system som henter ut informasjon fra Wikipedia og sender det til deg på sms.

- Produktet var rimelig å utvikle. Vi har brukt langt mer på å markedsføre det, forteller daglig leder Njål Wilberg til Finansavisen.

Tjenesten har vært på markedet ett år. På denne tiden har kunder i Norge, Danmark og Sverige søkt opp 2,3 millioner oppslag. Antall kunder skal være 330.000. Omsetningen av dette vil ligge på rundt syv millioner kroner, skriver avisen. Men underskuddet kan bli så mye som fem millioner.

Sponser Wikimedia

Finansavisen spør Wilberg hvordan tjenesten kan slå ann i et land som Norge, som går for å ha en svært moden mobilpark og tilgang på mobilt bredbånd for de fleste.

- Du kan så si, begynner grunderen.

- Jeg er selv litt av en gadget-frik, og må innrømme at tjenesten ikke er skreddersydd til mine egne behov og preferanser. Men det er tilstrekkelig stort marked der ute for en tjeneste hvor folk kan bruke teknologi de kjenner og behersker.

Han har forøvrig et godt forhold til Wikimedia og sponser organisasjonen, som forsikrer om at de ikke har noe problem med tjenesten.

Les om:

Mobilitet