Norsk trygghets-app på mobilen

Norsk trygghets-app på mobilen

Norsk-utviklede bSafe kan varsle andre når du føler deg utrygg på vei hjem fra byen.

Lista over gratisapper på App Store toppes nå av den norsk-utviklede appen bSafe, en trygghetsalarm for mobilen. Appen finnes både for iPhone og Android-mobiler.

Voldtektsbølgen i Oslo har fått mange - kvinner spesielt - til å føle seg utrygge i hovedstaden. Flere tør ikke lenger å gå ute alene på kveldstid. At det viser seg at ett av to ran i Norge begås rundt Oslo S, gjør ikke saken bedre. Alle er enige om at tiltak burde vært satt i gang for lengst, og nå vil folket ta byen tilbake.

Å aldri gå alene er selvfølgelig et godt råd, men det er ikke alltid man har mulighet til det. Har du en iPhone eller en Android-mobil, finnes det en app som kanskje kan bidra til økt trygghetsfølelse.

bSafe heter appen, som er utviklet av norske Silje Vallestad, grunnlegger av mobiltjenesten Bipper. Appen er enkelt og greit en trygghetsalarm til smartmobilen. Den topper i skrivende stund lista over gratisapper på App Store, noe som tyder på at dette er en app som - dessverre må en jo kunne si - treffer et behov mange har akkurat nå.

SOS-knapp

For å komme i gang med bSafe må du definere en såkalt "guardian" - altså en verge. Dette er en person som vil motta en telefon fra deg dersom det skulle oppstå et nødstilfelle. Du kan legge til hvor mange verger du vil, og alle vil motta en tekstmelding med en lenke til et kart med din posisjon. Hver verge du legger til vil motta en tekstmelding som forklarer hvordan bSafe fungerer.

Selve hoveddelen består av en stor rød SOS-knapp som du trykker på dersom du føler deg utrygg - eller det verste tenkelige skulle skje. Det som skjer da er at du får opp både en forhåndsskrevet melding med kartplassering, og når du har sendt denne, ringer telefonen opp til hovedvergen din. Du kan når som helst skru av alarmen igjen. Da får du muligheten til å sende en melding til vergene dine om at alt er ok.

Det finnes også en funksjon for å simulere en innkommende samtale, enten med en gang eller etter en forsinkelse på mellom 5 sekunder og 10 minutter. Det som skjer da er at telefonen ringer.

Kan spore hvor du går

Funksjonaliteten nevnt ovenfor er det som er inkludert i gratisversjonen av bSafe. Det er imidlertid mulig å oppgradere til bSafe Premium. Dette koster 1,99 dollar i måneden, eller 19,90 dollar i året.

I Premium-utgaven er det mulig å ringe 5 verger, og i tillegg får du tilgang til en såkalt Risk Mode som gjør det mulig for andre å spore din posisjon i sanntid. I tillegg får man en Timer Mode med automatisk alarm som går av dersom du ikke har logget deg ut av appen etter en spesifisert tidsperiode.

Vi har prøvd appen, men har heldigvis ikke fått satt den på realistisk på prøve. Funksjonaliteten ser imidlertid ut til å være i orden.

Appen gir selvfølgelig ingen garanti for at noe ikke skal kunne skje, men bedre føre var, som det heter.

bSafe-appen er gratis og er altså tilgjengelig for både iOS og Android. Les mer på bipper.com.

Les om:

Mobilitet