Ny 3g-auksjon

Ny 3g-auksjon

En ukjent aktør har meldt sin interesse for den fjerde 3g-lisensen. Samferdselsdepartementet utlyser ny auksjon.

Samferdselsdepartementet har mottatt en søknad på den fjerde ledige konsesjonen for utbygging og drift av tredje generasjons mobilkommunikasjonsnett i Norge. Departementet kunngjorde onsdag ettermiddag at konsesjonen skal auksjoneres ut i en lukket auksjon med én budrunde onsdag 12. desember, og er åpen for alle interesserte parter.

I dag har Telenor, Netcom og 3 lisenser for 3g-nett i Norge, men kun Telenor og Netcom har bygget ut landsdekkende nett. Også i fjor utlyste Samferdselsdepartementet en auksjon for den siste 3g-lisensen, men verken Hello Norway, Teletopia eller Network Norway la til slutt inn bud.

LES OGSÅ: Ingen vil ha 3g-lisens

Konsesjonen for utbygging og drift av 3g-nettet vil bli fordelt etter en såkalt ”lukket førsteprisauksjon”. Det vil si at hver av auksjonsdeltakerne bare kan gi ett lukket bud, og konsesjonen vil bli tildelt selskapet med det høyeste budet. Åpning av budene og offentliggjøring av foretaket som tildeles 3G-konsesjonen vil skje torsdag 13. desember kl. 09.00.

For å øke graden av infrastrukturkonkurranse, har Samferdselsdepartementet økt dekningskravet i frekvenstillatelsen fra 30 prosent til 40 prosent.

Les om:

Mobilitet