Ny Google Maps til Android

Ny Google Maps til Android

Google Maps 5.0 har kommet til Android, og byr på en rekke spennende nyheter.

Kanskje en av de mest spennende nyhetene i nye Google Maps er muligheten til å se kartene i 3D-grafikk, men vel så viktig er det nok at kartene nå er vektorbasert.

LES OGSÅ:

De beste Android-appene

Den viktigste fordelen med overgangen til vektorbasert grafikk er at du ikke lenger trenger å vente på at Google Maps laster ned kartene bilde for bilde. Med vektorgrafikk kan du zoome inn og ut uten å måtte laste inn nye kartdata.

Raskere og billigere

Av andre nyheter som kan nevnes er muligheten til å enkelt rotere kartene, samt ikke minst at kartene nå kan bli liggende på telefonen til senere bruk. Dermed skal du i teorien kunne laste inn kartene for et område du skal besøke før du faktisk drar dit. Det kan være en fordel både hjemme, hvor du kan synkronisere kartene på wlan, eller når du skal utenlands slik at du slipper å måtte data-roame for å hente inn kartene for området du befinner deg i. Begge deler bør hjelpe drastisk på den tidvis tunge, og i utlandet svært så dyre, datatrafikken Google Maps tidligere har krevd.

LES OGSÅ:

Påkjørt kvinne saksøker Google

En del av nyhetene i Google Maps fungerer kun på utvalgte modeller. Alle Android-telefoner med versjon 1.6 eller nyere støtter Google Maps 5.0, men enkelte av funksjonene krever 2.0 eller nyere.

Google Maps 5.0 er å finne på Android Marked nå. Nedenfor kan du se en video av nye Google Maps.

Les om:

Mobilitet