Ny Java for gamle mobile enheter

Ny Java for gamle mobile enheter

Oracle med rammeverk for mobile enheter, uten støtte for nye plattformer.

Application Development Framework (ADF) Mobile Client skal være kryssplattform, men har ikke støtte for Google Android, Apple Ios eller Windows Phone 7.

Det er heller ingen planer om å inkludere slik støtte i nær framtid. Oracle mener industrien ikke trenger støtte for nyere plattformer, siden de i liten grad er tatt i bruk i industrielle miljøer. Fra starten støttes Windows Mobile 5 og 6, og RIM Blackberry.

- I enheter beregnet for industrien er det fortsatt vanlig å installere Windows Mobile, og denne plattformen er fortsatt i utstrakt bruk i industrielle miljøer, sier Duncan Mills, direktør for Fusion-produktene i Oracle til Computerworlds nyhetstjeneste.

Utvikle én gang

Rammeverket har vært på utviklingsstadiet i et par år. Målet er å sette utviklerne i stand til å lage applikasjoner som kan rulles ut til flere mobilplattformer uten å måtte utvikles for hver plattform. Enten brukes lokal Java i enheten, eller så kan en egen kjøretidsmodul (“Java Runtime”) inkluderes i applikasjonen.

Pakken inneholder flere forskjellige komponenter, inkludert en egen test-nettleser, en mini-database for lagring av data i enheten og kjøretidsmodulen. Synkronisering mot sentrale databaser inneholder mulighet for skreddersøm av hvilke data som skal gå hvor. Dette innebærer også støtte for bruk og lagring når enheten er uten nettverkskontakt.

Integrasjonsvennlig

Egne verktøy skal gjøre det mulig å ta i bruk kamera, gps, strekkodeleser eller andre datainnsamlere montert i enheten. Oracle legger selv inn denne mobilklienten i deres egen Peoplesoft-løsning for lagerhold. Støtte for å utvikle mot ADF fra JDeveloper IDE-verktøyet er inkludert.

ADF prises enten per bruker eller per enhet.