Ny Skype-versjon for iPhone

Ny Skype-versjon for iPhone

Om noen dager kommer Microsoft med ny Skype-versjon for iPhone.

Skype-utviklerne hos Microsoft jobber også med en ny Skype-versjon for iPad, men vil foreløpig ikke si noe om når den kan ventes å bli ferdig.

Den nye iPhone-versjonen av meldings- og samtale-tjenesten Skype er i praksis skrevet om igjen fra bunnen av. Den får mange likhetspunkter med de nyeste Skype-utgavene for Android og Windows Phone, men med enkelte funksjoner spesielt tilpasset Apples iOS-operativsystem.

Holder seg til Skype

Selv om Apple har utviklet en rekke kommunikasjonsløsninger for sine iPhone-brukere, som for eksempel FaceTime og Meldinger, er det et betydelig antall iPhone-brukere som foretrekker å kommunisere via Skype.

Microsoft vil ikke si noe om antall brukere av Skype-tjenesten eller hvordan de fordeler seg over de forskjellige plattformene. Men i mai i fjor fremholdt selskapet at antall nye Skype-brukere på nettbrett eller mobil var dobbelt så høyt som året før.

Fem ganger raskere

Totalt sett er nye Skype for iPhone over fem ganger raskere enn forrige versjon, ifølge Skype-folkene hos Microsoft. Det går mye raskere enn før å skifte fra én skjermvisning til en annen, og en del animasjoner går mye fortere enn før.

Enkelte funksjoner og feil ved dagens Skype for iPhone har skapt mye irritasjon hos iPhone-brukere. Både feilene og irritasjonsmomentene skal nå være borte, lover Eric Lin, produktmarkedssjef hos Microsoft.

Bedre synkronisering

Blant de viktigste forbedringene er at synkroniseringen nå fungerer ordentlig på tvers av alle plattformer. Meldinger som er markert som lest på en Windows-pc, vil nå også vises med samme status på en iPhone.

– Den nye Skype-versjonen for iPhone er redesignet for å sette samtalen i sentrum og gjøre den til en raskere, smidigere og langt mer integrert opplevelse, sier Eric Lin. – Våre designere og programingeniører har vært lidenskapelig opptatt av hver eneste piksel i programmet.

Brukere kan nå starte gruppesamtaler fra hovedskjermbildet. Brukerne vil motta både fotografier og meldinger selv når de er offline, heter det.

Forbedringene og den økte ytelsen vil ikke gå på bekostning av dårligere batteritid, ifølge Microsoft.

Fra 2003

Skype så dagens lys i 2003, utviklet i Norden og Baltikum. I 2010 hadde tjenesten 663 millioner registrerte brukere.

Microsoft kjøpte Skype for 8,5 milliarder dollar i 2011. Hovedkvarteret til selskapets Skype-divisjon ligger i Luxembourg, men mesteparten av utviklingsarbeidet skjer i Estland.

I fjor skiftet Microsoft ut sin Windows Live Messenger-meldingstjeneste med Skype.

Les om:

Mobilitet